Özel bir otelde düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Belediyesi Eski Başkanı Cemal Arık, Bahçeşehir Kurumlar Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bahçeşehir Kolejleri Kurucusu Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, İnegöl Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Yıldız,  Bahçeşehir Kolejleri yönetim kadrosu ile veliler ve öğrenciler katıldı.

İnegöl Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Yıldız, “101 kampüsle Türkiye’nin her noktasında kaliteli eğitim sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İşimiz yalnızca eğitim… Eğitim dışında bir uğraş alanımız yoktur. Ülke zenginleşecekse ancak kaliteli eğitimler gelecektir. "dedi.

TOPLUMA VE DÜNYAYA FAYDALI OLMASINI AMAÇLIYORUZ
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve genç nüfusuyla bölgenin gözbebeği olan bu şehirde olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak eğitimde 50. Gurur yılımızı kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu güne İnegöl’de de gerçekleşmesini istediğimiz için açtığımız bu okulda kaliteli eğitimi tüm çocuklara ulaştırmak istiyoruz. Edirne’den Kars’a 100’ü aşkın kampüste bu standartları çocuklara sunuyoruz. Biz geleceği inşa edecek ve hem Türkiye hem de dünya için geleceği daha iyi bir yer yapacak gücün eğitim olduğunu düşünüyor ve geleceğe yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu biliyoruz. Bölgenin en donanımlı okullarından biri inşa ediliyor. Çocukların bu koşullarda eğitim görmesi bizim için çok önemli ama yeterli değil. Çocuklarımızın mesleki anlamda en donanımlı kadrolarla dünyanın ihtiyaç duyduğu eğitimle buluşuyor olmasını istiyoruz. 
BU ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONDUR
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, “Ben İnegöllüyüm. Burada bulunmamın sebebi hemşerilerimle aynı ortamda bulunmaktır. O nedenle ayrı bir heyecan yaşıyorum. 1964 yılında İnegöl’den ayrıldım. Ortaokulu burada bitirdim ama o tarihten bu yana İnegöl ile olan duygusal bağım hiç kopmadı. Havasını soluduğum, toprağına bastığım bu güzel kentteki çocukluk anılarımı hiçbir zaman unutmuyorum ve kişiliğimin temel taşlarını oluşturuyor. Dünyanın neresinde olursam olayım İnegöllü olmaktan gurur duyuyorum. Bahçeşehir Üniversitesi bir dünya üniversitesidir. " şeklinde konuştu.

ARTIK HER ŞEY KÜRESELLEŞTİ
Bahçeşehir Kurumlar Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bahçeşehir Kolejleri Kurucusu Enver Yücel, “İnegöl’e Bahçeşehir Koleji’ni açıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun. İstanbul’da il dışında açtığımız ilk okul Bursa’dadır. Bursa’da şuanda 3 tane kampüsümüz var ama İnegöl’e ancak gelebildik. Kusurumuza bakmayın. Biraz geç geliyor ama çok güzel bir yerleşkeye sahip oluyoruz. Muhteşem bir proje oluyor. Velilerimize teşekkür ediyorum. Daha okulun inşaatı bitmeden bize güvenip kayıt yaptırdılar. Güveninize layık olacağız. 50 yıllık bir eğitim öğretim hayatımız var. 50 yıldır bu uğurda çalışıyoruz. Bu bölgenin benim açımdan bir özelliği daha var. Kurumun bütün büyüklüğüne Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları diyoruz. Oradaki Uğur, 1968 yılında Laleli Fethi Bey Caddesi’nde başlayan 2 odalı bir dershanedir. O günden bugüne eğitim öğretim faaliyetini sürdürüyoruz. Bu kuruma 1973’te dâhil oldum. 1973’te o dershanenin bir öğrencisiydim. Lise sonda sınıfta kaldım. Sonra henüz liseyi bitirememiş bir gençken bu dershaneye sahip oldum. Nasıl oldu? 1968 yılında kurulan bu dershane yine Bursalı Halil Karaatlı, Beyin Bursa’ya gelip Milletvekili olma arzusuyla başladı. Oğlunun adı Uğur’du. Onun için Bursa’nın, bölgenin benim hayatımda çok ulvi bir yeri vardır. Kurumumuz öyle temeller üzerine kurulmuş ki hayırlı ve uğurlu olmuş. 43 yıldır bu kurumun liderliğini yapıyorum. Eğitim ve öğretim alanı içerisindeyim. Küresel dünya diyoruz… Artık her şey küreselleşti. Gittikçe global vatandaşlık, dünya insanı müfredatları başladı. Üniversitemizin en çok çalıştığı eğitim fakülteleri Harward’dır. 10 yıldır çalışıyoruz. Bize sağladığı ve dünyada 150 okulda uygulanan dünya vatandaşlığı insanının nasıl olması konusunda bizlere bilgiler veriyorlar. Böyle bir yapıyız. Halen daha bu yapıyı sürdürüyoruz. " diye konuştu.
ŞEHRİMİZE ÇOK CİDDİ DEĞER KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Belediye Başkanı Alper Taban, “Mehmet Bey ilk ziyaretimize geldiğinde, projelerini ifade ettiklerinde çok mutlu olmuştum. Şehrin yöneticisi olarak marka değer olan bir okulun şehrimizde yer alması bizi de ziyadesiyle mutlu ediyor. Bahçeşehir Koleji’nin İnegöl’de olmasının tek sebebi nüfus değildir diye düşünüyorum. İnegöl bereketli bir yer. Nüfusumuz 258 bin ancak İnegöl’de nitelikli bir nüfus var. İnegöl, üreten, üretmeye devam eden, büyüyen, gelişen, ülkesine örnek teşkil eden il konumunda bir şehirdir. 1 milyar 200 milyon dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip bir şehirden bahsediyoruz ve bunun lokomotifi mobilya sektörüdür. İstediğimiz, hedeflediğimiz noktada değiliz ama İnegöl, yapmış olduğu yatırımlarla, arge, tasarım ve inovasyona önem veriyor. Biz bugün ülkemizde yerli otomobilden bahsediyoruz. Keşke çok daha evvelden, sindire sindire gelinseydi de keşke bugün yerli otomobillerimizi, yerli markalarımızı konuşuyor olsaydık, ürettiğimiz teknolojik ürünleri konuşuyor olsaydık. Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının şehrimize çok ciddi değer katacağını düşünüyorum.” dedi.

OLUŞACAK TATLI REKABETTE TÜRKİYE KAZANACAK
Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl iller sıralamasında yakaladığı dinamizmle Türkiye’ye ekonomik rol model olacak bir görünüm sergiliyor. Türkiye’nin ekonomik anlamda problem oluşturan hususlarından biri olan dış ticaret konusunu aşmış durumda bulunuyoruz ve bu konuda Türkiye’de 7. sıradayız. Walt Disney gençlere ‘Hayal kurmaktan korkmayın, benim için her şey bir fareyi hayal etmekle başladı’ diyor. Üst seviyede gençler yetiştirebilirsiniz ama adam gibi adam yetiştirmek daha önemli. Bu mesajı ben 15 Temmuz’dan sonra yaptığım konuşmalarda özellikle vurgulamıştım. Bilmem kaç tane üniversite bilip çokça dil bilen öğrenciler yetiştirmişler ama onlara kişilik verememişler. Eğer öğrenciye kişilik veremezseniz o insanı birileri arzu ettiği gibi yoğurur ve sizin başınıza bela eder. Türkiye bu sıkıntıyı yaşadı. O yüzden öğrencilere kişilik verilmesini çok önemsiyorum. ” dedi.
Editör: Süper Kanal TV