İnegöl ile İnegöl’e bağlı Cerrah mahallesi arasında yolcu taşımacılığı yapan Halk Otobüsü kendini bilmez vandalların taşlı saldırısına uğradı. Camlarının patlaması sonucu duran otobüse saldırmak isteyen kişilere otobüste yolcu olarak bulunan sivil polis memuru havaya ateş açarak durdurdu.
Edinilen bilgilere göre, İnegöl’e bağlı Çeltikçi ile Cerrah mahallesi arasında gerçekleşen olayda, kendilerine yolcu görüntüsü vererek yol kenarında bekleyerek içi yolcu dolu olan halk otobüsüne  pusu kuran kişiler aracı durdurmak istediler. Otobüs şoförü durak harici ve tehlikeli nokta olduğu için durmadı.

 

TAŞLI SOPALI SALDIRI
Henüz kimlikleri belirlenemeyen kişiler Otobüsün geçişi sırasında ellerindeki taşlar ve sopalarla araca saldırdılar. Camları patlayan otobüs durduğu esnada arkadan koşarak araca taşlar atan ve saldıran grubu araç içerisinde seyahat etmekte olan sivil polis memuru havaya ateş açarak ve nişan alıp dur ihtarları yaparak durdurabildi. Araç içerisindeki vatandaşların ve çocukların büyük panik yaşamasına ve yerlere düşmesine sebep olan olayda bir bayan yolcu hafif yaralandı .


BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından jandarma ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şahısların kimlikleri tespit etti. S.Z ve E.Z ekipler tarafından gözaltına alındı. Jandarmada ifadeleri alınan şahısların bu olaydan önce inegöl merkezinde bir başka otobüs şoförüyle yol verme yüzünden tartıştıklarını belirterek gelen araç şoförünü tartıştıkları kişi sandıklarını ve bir anlik öfkeyle olayı gerçekleştirdiklerini belirttiler. Şahıslar olaydan dolayı pişman oldukları öğrenildi. olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor. 

Editör: Süper Kanal TV