İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi’nde yapılacak olan, ailelerin çocuklarıyla birlikte uğrak yeri olacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Protokol sandalyelerine çocukların oturtulduğu törende, Belediye Başkanı Alinur Aktaş parkın bölge için çekim merkezi olacağını ifade etti.
Hayata geçirdiği mega projelerle İnegöl’ün çehresini değiştiren, kentin her noktasını bir çekim merkezi haline getirerek İnegöl’ün doğru alanlarda büyümesini ve gelişmesini sağlayan İnegöl Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçiriyor. İçerisinde barındırdığı alanlarla hem yetişkinlerin hem de çocukların uğrak noktası haline gelecek Ayçiçeği Masal Köyü Parkı’nın temeli Akhisar Mahallesi’nde düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ve Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ile çok sayıda davetli katıldı.
“ÇANAKKALE ÖLDÜ SANILAN BİR MİLLETİN DİRİLİŞİDİR”
Saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma töreninde, Belediye Başkanı Alinur Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni hatırlatarak konuşmasına başlayan Aktaş, “Türk ve Dünya tarihi açısından büyük öneme sahip, ulusumuzun, en ağır şartlar altında askeri ve ekonomik gücü mukayese edilemeyecek ölçüde fazla olan itilaf devletlerine karşı tek yürek, tek millet olarak destan yazdığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünde gerçekleştirdiğimiz Ayçiçeği Masal Köyü Parkının temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu sabah Anadolu İmam Hatip Lisesindeki 18 Mart törenindeydik. Açıkçası duygulandık. Gözlerimiz doldu. Bize bu ülkeyi bağımsız ve hür bir şekilde teslim eden ecdadımızın, büyüklerimizin, konuşurken belki dedelerimiz diyoruz ama onların bazılarının henüz 13-15’li yaşlarda, oyun yaşlarında yaptıkları fedakarlıkları izlerken gözlerimiz doldu. Kendilerine müteşekkir olduğumuzu tekrar tekrar ifade ederek önlerinde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale sadece bir zafer değil, mazlumun, zalime üstün gelmesi, umudun yeşermesi, öldü sanılan bir milletin dirilmesi, İslam coğrafyasının farklı iklimlerden inançlı insanların, bir ve beraber olarak zulme dur demesidir. O gün bunun adı Çanakkale’ydi, bugün de çok farklı bir şey değil. Gönül coğrafyamızda, Afrika’da, Ortadoğu’daki gelişmeleri ve bize yapılmak istenenleri de sanırım buradaki herkes net bir şekilde görüyor” dedi.

“ALLAH HER MAHALLEMİZE AYRI BİR GÜZELLİK, ÖZELLİK VERMİŞ”
İnegöl’ün her mahallesinin, bölgesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini kaydederek “Güzel bir vesile ile bir araya geldik. Bu park nereden icap etti, içeriği nedir, niçin burada sorularına da muhatap kaldığım için ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar insan odaklı bir hizmet anlayışı ile alt yapıdan üst yapıya, eğitimden spora, kültürden sanata, sosyal hayatın her noktasına dokunmaya çalıştık. Az önce Doğubayazıt’tan gelen misafirlerimizle birlikteydim. Şehrimize olan hayranlıklarını gerçekten gizleyemiyorlar. Hatta ilk gelen grupta bir lise öğrencisi şöyle demişti: ‘Başkanım ben bu şehri çok sevdim, üniversiteyi burada okumak istiyorum.’ Ben de içimden dedim ki kızım sen sevdin ama daha bu şehri sevemeyen, sorgulayan o kadar çok kişi var ki. Biz çok değerli bir şehirde yaşıyoruz. Eksikler ve aksaklıklar varsa bu önce benim olsun ama beraberinde hepimizin bu işle alakalı sorumluluğu var. Bu şehri sevmek kadar bu şehre sahip çıkmamız da gerekiyor. Farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden buraya gelmiş olabiliriz. Ama 256 bin nüfusuyla, ekonomisiyle, mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla, tarımıyla ve Hamidiye Mahallesiyle, Mahmudiye Mahallesiyle, Akhisarıyla, Baykocasıyla, Huzuruyla Yeniceköyü ile Cerrahıyla İnegöl bir bütün. Allah hepsine ayrı bir güzellik ve özellik katmış. Bizde projelerimizi gerçekleştirirken bu gerçeği göz önüne alarak mümkün olduğu kadar bunları farklı alanlara yaymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“ŞEHRİN VİZYONUNA UYGUN PROJELER BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”
İnegöl Belediyesi’nin yapımı devam eden projelerini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere geçen Aralık ve Ocak ayında, Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizin, ilçemizin ilk kadın milletvekili olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin yaşatılacağı Doğal Yaşam Çiftliğimizin, Akıncılar Mahallemizde bulunan Ürün Toplama Merkezimizin, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebilecekleri ve belediye eski başkanlarımızdan olan Mehmet Çıracı’nın adının yaşatılacağı Katlı Otoparkımızın ve son olarak da çileği ile meşhur ve yakın gelecekte bütün dünyaya adını duyuracak olan Kurşunlu’daki ürün toplama merkezimizin temel atma törenlerini gerçekleştirmiştik. Bu projelerimizin inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Yakında da art arda açılışlarını yapacağız. Ayrıca yine kısa bir süre sonra Akhisar Mahallemizde kapalı semt pazarımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu kadim şehrin vizyonuna uygun projeler bir bir gerçekleştiriliyor. Bir yandan ihaleleri yapılıyor, bir yandan inşaatları yükseliyor, bir yandan da açılışları yapılıyor. Takdir edersiniz ki bir yandan da eskiyor. Bunları da bir taraftan restore etmeye çalışıyoruz. İnegöl tarihinde 2004 yılına kadar bir tane tarihi eser restore edilmemişken, Alinur Aktaş döneminde tam 17 eseri restore etmişiz.”
AYÇİÇEĞİ MASAL KÖYÜ PARKINDA NELER YER ALACAK?
Bugünün yarını; yarının umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir projenin daha başlangıcına şahitlik etmek, temelini atmak için bir araya geldiklerini kaydeden Aktaş, Ayçiçeği Masal Köyü Parkı projesi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Proje alanımız toplam 8460 metrekare. Alanımız içerisinde 257 metrekare kapalı, 205 metrekaresi açık alan olan 462 metrekarelik kafeterya mevcut. Alanın kendi içerisinde de 30 araçlık bir otoparkta mevcut. Ayçiçeği Masal Köyü Parkında icatlarıyla ve göstermiş oldukları kahramanlıklarıyla günümüze ışık tutmuş ve yön vermiş 8 adet Türk büyüğümüz ve bir tarihi an, Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’un fethi sırasında karadan gemileri yürütme hadisesini heykellerle canlandırdığımız alanımız çocuklarla buluşacak. Bu karakterler; İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş, dünyada ilk uçan adam olan Hazerfen Ahmed Çelebi, Hikayeleriyle bizi güldürürken düşündüren Nasreddin Hoca, Orta Asya’da anlattığı hikayelerle kültür dünyamızda efsaneleşmiş olan Dede Korkut, Bursa’mızın sembollerinden ve geleneksel Türk gölge oyunun yapı taşlarından olan Hacivat –Karagöz, beşikteki bebeğini bırakarak savaşa mermi taşıyan Türk kadınlarının sembol ismi Nene Hatun, İstanbul’un Fethinde önemli rol oynamış Ulubatlı Hasan ve birçok devlet tarafından kuşatılan ama surların geçit vermediği kadim şehir İstanbul'u 21 yaşında fethetme başarısı göstererek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu'na son veren, bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet. Bunun dışında masal köyümüze adını veren ve alanın aydınlatmalarıyla da öne çıkarmayı hedeflediğimiz bölgemizde üretimi yüksek ayçiçeği figürleri bulunmakta. Alanımızda bir adette çocuklar için elma şeklinde vitamin cafe mevcut. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızda çocuklarımız için 1890 metrekarelik adrenalin parkurumuz, 590 metrekarelik çocuk oyun grubumuz ile engelli yavrularımız içinde oyun gruplarımız mevcut. Ayrıca anne çocuk bölümlerimiz, oyun ve oturma alanları ile rekreasyon alanlarımız, 30 metrekarelik kuru havuz ve 10 metrekarelikte süs havuzumuz da var. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızın belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 2 Milyon 150 bin TL’dir.”

İNEGÖL OLARAK NE KADAR ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİĞİMİZİ GÖRDÜK
“Bizler İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimsemiş ve bunu uygulamalarda hayata tatbik eden bir medeniyetin temsilcileriyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, “Biz belediyeciliği park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Doğubayazıt’tan gelen misafirlerimiz Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’mizi ziyaret etti. Orada gitar çalan çocuklar, resim yapan hanımefendiler vardı. Bizim ilçemizde böyle şeylerin uygulamasını bırakın muhabbeti bile yok dediler. İnegöl olarak bu nokrada ne kadar ciddi bir yerde olduğumuzu, ne kadar önemli mesafeler kat ettiğimizi gördük” şeklinde konuştu.

İNEGÖL İNSANI EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR
Projenin neden Akhisar bölgesinde yapıldığına ilişkin de konuşan Aktaş, “Peki, niçin Akhisar? İnegöl’ün 21 tane merkez mahallesi yok mu? Akhisar merkez değil mi? Huzur Mahallesi merkez değil mi? İnşallah göreceksiniz bu içerideki otoparkta yetmeyecek buraya, bu dışarıdaki alanlar da. Aileler çocuklarını buraya getirecekler. Dolayısıyla İnegöl’de bir yeni İnegöl gerçeği olduğunu, bir Akhisar gerçeğini olduğunu da birileri bu vesile ile görmüş olacaklar. İnegöl’de kapalı semt pazarı var, şimdi Akhisar ve Baykoca’nın ortak kullanacağı kapalı semt pazarını da yapıyoruz. İnegöl insanının en güzelini hak ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Bugünün yarını; yarının umudu olan çocuklarımızın gelişimine önemli bir katkı sunacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkının şimdiden hem Akhisar mahallesine hem de ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Aktaş, sözlerini Milli Şairimiz M. Akif Ersoy’un Türk milletinin gönlünde taht kuran Çanakkale şehitleri için yazdığı bu mısralarla sonlandırdı: “Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. / Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... / O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar, / Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, /Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! / Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, /Sana aguşunu(kucağını) açmış duruyor Peygamber.”

Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel açılış öncesi dua yaptırdı. Temel atma töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Aktaş, alanda inceleme yaptı.
Editör: Süper Kanal TV