CHP inegöl ilçe sekreteri yaptığı yazlı açıklamada bir televizyon programında Atatürk'e yapılan hakaretlere tepki gösterdi. Torun konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Kamuoyunca da bilindiği gibi bir televizyon kanalında Cumhuriyetimizin kururcusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun manevi kızı Afet İnan hanımefendi üzerinden yalan ve iftira içerikli küçük düşürücü , seviyesiz yorum ve karalamalar yapılmıştır.Program sunucusunun, katılımcıları ve TV sahiplerini şiddetle kınıyoruz. Bu yayını suç duyurusu kabul edip Cumhuriyet Savcılarını da görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Değerli İnegöl halkı,

Torun konuşmasını söyle sürdürdü. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar, kula kul olmadan, vatandaş olmayı bir türlü kabullenemeyen bir takım yobazlar her fırsatta Cumhuriyet değerlerine , Atatürk’e kin ve nefret kusmuşlardır.Türk halkının birey olma ve eşit vatandaşlığını içselleştiremeyenler, önemli ve rol model olmuş aydın kadınlarımızı da hedef alıyorlar.

Bunlar kadını kendisinin cariyesi, kızını oğlunun yarısı gören sapık ruhlu insanlardır.

Atatürk’ün annesine ve manevi kızına bu iftiraları atanlar, insandan doğmuş ama insan olamamış zevatlardır.Liyakat’a göre değil , itaat’e göre makam ve unvan sahibi olduklarından,

At sineği misali kuyruğa yakın olma çabasıyla saçmalamaktadırlar.

Son zamanlarda sıkça artan tv ekranlarında ve gazete sayfalarında edep ve ahlak dışı bu tip davranışları yapanları ve sessiz kalarak zımmen destek olan veya sadece kınayarak geçiştiren devlet yöneticilerini bizlerde şiddetle kınıyor ve bu şahısların kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları almalarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.
Editör: Süper Kanal TV