Anne dostu olan İnegöl Yeni Devlet Hastanesi´nde kemoterapi merkezi Bursa Valisi İzzettin Küçük´ün katılımı ile hizmete açıldı. Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerindeki gibi İnegöl´de de kanser illetinden kurtulmak için çeşitli illere giden vatandaşların ayağına kanser tedavi hizmeti getirildi.

4 yataktan oluşan Kemoterapi Ünitesine sorumlu olarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül atandı.

Modern hastane de gerçekleştirilen törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İL Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile çok sayıda davetli katıldı.

110 YILLIK HASTANE!

Törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen, “Devlet hastanemiz 2014 yılında açılan Bursa´nın en elit hastanelerinden bir tanesi. Toplam 55 bin metrekare kapalı alanıyla 300 bin kişiye hitap eden bir hastane. Yoğun bakım ünitemizle Bursa ve çevre illere hizmet veriyoruz. Bursa´da ilk kez palyatif yoğun bakım merkezimizde açıldı. 45 yataklı servisi ile Türkiye´nin en büyük palyatif servisi. Türkiye´de sadece 6 hastanenin sahip olduğu anne dostu unvanına sahibiz. Hastanemiz sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlar pilot hastanesi. Sezaryen oranımız sağlık bakanlığının 2023 hedefi olan yüzde 12´nin çok altındayız, yani yüzde 8´lerdeyiz. Türkiye´deki bazı hastaneleri denetleme görevi bize verildi. 1906 yılında kurulan hastanemiz bu yıl içerisinde 110. Yılını kutladı. İlk hastane müzesini hastanemizde açtık. Bilgi yarışması da düzenledik.” Dedi.

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Yapmayı düşündükleri projelerin de var olduğun aktaran Göçmen, “Bize destek olunduğu sürece elimizden geleni yapacağız. Yoğun bakım servisimizin yatak kapasitesini artırma planlarımız var. Yeni doğan dostu olmak için bütün şartları sağladık, sadece sertifikasyon programını bekliyoruz. Engelsiz hastane unvanı için gerekli çalışmaları yapıyoruz, sona geldik. Yaşlı dostu hastane unvanı için bazı standartizasyon programlarını bekliyoruz. Diyaliz ünitemiz şu an 12 cihazıyla hizmet vermeye çalışıyor ama İnegöl´ün ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Diyaliz cihazlarımızın sayısını da artırma çalışmalarımız var. Yanık tedavi ünitemizin açılması için altyapı çalışmamız hazır. En kısa sürede hizmete geçirmek istiyoruz. Kendi enerjisini kendisi üreten hastane olma yolunda çalışmalarımız var. Türkiye´de bu projeye sahip olan ilk hastane olacağız inşallah. Yeşil hastane olmak için de başvuru yaptık. Kamu da temiz tuvalet çalışmamız da var. Kemoterapi hizmetimizi de faaliyete geçirdik. Onkoloji hastalarımızı İnegöl´de tedavi görmelerini sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

ŞAHİN BENİMDE ARKAMDA OLSA BENDE YAPARDIM AYNISINI

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın,   “İnegöl hastanemiz seçkin bir hastanedir. Aynı zamanda elit bir hastanemiz. Hüseyin Şahin benimde arkamda olsa bende yapardım aynısını. Kemoterapi ünitesi aslında görünüşte çok büyük değil ama yine çok önemli bir ünite. Bizim İnegöl´de yüzlerce kanserli hastamız var. Tedavi için onların Bursa´ya gitmeleri bir zulümdü. Artık bu ünite ile yüzlerce hastamızı burada tedavi edeceğiz. Vatanımızı kurtaran milletimize borcumuz bir kez daha arttı. Daha fazla çalışacağız onlar için.” Dedi.

İNEGÖL İÇİN ÖNEMLİ ÜNİTE

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan´da, “Kemoterapi ünitesi ile birlikte Bursa´mız kanser  tedavisinde önemli bir aşamaya gelmiş bulunmakta. Zira Bursa 5 milyonluk interlanta hitap eden sağlık kuruluşlarımız var. Kanser tedavisi bu işin amiral gemisi Güney Marmara´da tek bulunan Üniversite hastanemizden sonra onkoloji hastanemizle yürütülmektedir. Her 4 vakanın üçünü onkoloji hastanemiz marifetiyle yapıyoruz. 300 bin vakayı tedavi eden onkoloji hastanemiz. Bu hastanemizin 5 milyonluk interlantı karşılaması mümkün değil. Dolayısıyla bu işi güçlendirmemiz gerekiyor. İnegöl Devlet hastanesinin de bu ihtiyaca destek olması gerekiyordu. Kemoterapi ünitesinin burada açılması çok önemlidir. Biz şu anda bu işlemi manuel olarak yapıyoruz. eğer otomatiğe geçersek daha da hızlı hareket edebileceğiz. Bursa´da 140 hastaya kemoterapi hizmeti veriyoruz. İnegöl gibi alanlarda da bu hizmetleri artırabilirsek 24 bin olan kemoterapi kapasitemizi 30 binlere, 55 bin olan radyo terapi kapasitemizi de 75 binlere çıkarmayı hedefliyoruz.” Dedi.

ÇOK ÖNEMLİ ADIMLARI İNEGÖL GÜÇ BİRLİĞİ VE GÖNÜL BİRLİĞİ İLE ATIYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´da, “Valimize ilk kez İnegöl´e geldiği için hoş geldiniz diyorum. Türkiye´miz üç gündür anormal günler geçiriyor. Ama hamd olsun İnegöl insanı o kadar güzel kenetlendi ki, kaymakamı, milletvekili, belediye başkanı, jandarma komutanı, emniyet müdürüyle, siyasi partileriyle, vatandaşları ile her akşam milli iradeye olan bağlılığı gösteren net bir duruş var. Ama hayat devam ediyor. Kemoterapi ünitemiz İnegöl için olmazsa olmaz konulardan bir tanesiydi. İnegöl Devlet Hastanemiz ilçeler arasında en özel hastanelerden bir tanesi. Bu alanın tahsisini belediyemiz gerçekleştirdi. Çevre düzenlemesini yaptık. Gelişmişliğin iki önemli göstergesi olan sağlık ve eğitim ki; çok önemli adımları İnegöl güç birliği ve gönül birliği ile atıyor.” Dedi.

İNEGÖL´DE MAALESEF KANSER VAKALARI ÇOK YÜKSEK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Sesim kısık sebebi darbeye direndiğim için. Darbeye direniyorum sesim ondan kısık. Sizden özür diliyorum. Sayın valime Bayram sonrası burayı hizmete açalım dediğimizde ‘bize hizmet olan her yerde varız seve seve gelirim´ dedi. Perşembe günü programı yaptık lakin Cuma günü olumsuz bir hadise yaşadık. Atlatmak üzereyiz inşallah. Tekrar istişare yaptık ve dedik ki hayat devam ediyor. Biz darbecilere sokakta milletçe cevap verdik, biz de hizmetle cevap vereceğiz dedik ve bugün açılışını yapıyoruz. Seçim öncesi Devlet Hastanesine kemoterapi ünitesi açılması yönünde söz verdik. İnegöl´de maalesef kanser vakaları çok yüksek. Hemşerilerimiz bu hastalık için Bursa´ya gidiyor. Zaten hastalık üzücü. Bu hizmet birimini İnegöl´de oluşturabilmek için çalışma yaptık. 1 yıl geçmeden hizmete açıyoruz. Hizmeti, hizmete alırken çok ciddi emek var. Bugün servisin hem açılışını yapıyoruz hem de doktorun görevlendirmesini yaptık. Bu hizmetlerin hepsi büyük Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin imkanlarıyla oluyor. Hamdolsun. Devletimiz başımızda. Elhamdülillah aziz milletimiz sokağa çıktı, sokakta darbe oldu. İnegöl´de kanser vakası çok. Bunun araştırmak için Ankara´da çalışmaya başladık. Neden bu hastalık İnegöl´de çok? Sebebi ne? Neyi düzeltirsek kanser vakalarını azaltabiliriz. Bunu tedavi etmek için çalışacağız.  Bunun da tedbirlerini almak için uğraşacağız. Önleyici olarak tedbirler alacağız. Bunların yapılması için de istikrarın olması ve sürmesi gerekiyor. İnegöllü vatandaşlarımıza müteşekkiriz. Direndiler, direnmemize destek verdiler, demokrasinden ve istikrardan yana tavır koydular. Biz seçimle geldik, seçimle hesap veririz. Yanık ünitesi onu da yapacağız. Daha büyük planlarımız var. Ben bunları Ankara´da anlattığımda bana ‘ siz İnegöl´ü araştırma hastanesi mi yapacaksınız?´ dediler. Gerekse yaparız. Çok güzel günler göreceğiz. Hiç üzülmeyin. Bunlar aslında fırsatta oluşturdu. İçimizdeki kötüleri ayıklamak için fırsat oluşturdu” dedi.

TANKIN ÖNÜNDE DURDULAR VE ŞEHİT OLDULAR

Bursa Valisi İzzettin Küçük, “15 Temmuz Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olmuştur. Sadece Türkiye´de bir büyük olayı gerçekleştirmemiştir. Eminim bundan sonra dünyada darbe yapmaya kalkacak diğer ülkelerdeki cuntacılar Türkiye´de 15-16 Temmuz´da olan olayları hep kendileri açısından bir karabasan gibi hatırlayacaklar. Bu şeref Türk milletine aittir. İnegöllülerin 15 Temmuz akşamından itibaren bayraklarına ve ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını gördüm. Ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum. Darbe girişiminin bir bedeli oldu. şuana kadar 200´ü aşkın şehidimiz oldu. Boş silah bile insana doğrultulursa insan rahatsız olur. Televizyonlarda seyrettik tankın önüne çıktılar. Tankın önüne çıkmak demek, yüzde 90 geri dönmeyeceksin. Tankın önünde durdular ve şehit oldular. Türk milletinin gönlünde kahraman oldular. Herkesin içi rahat olsun yarınlarımız daha parlak ve güzel olacak. Hizmetin emeği geçmesinde emekleri geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan kemoterapi ünitesi gezilerek incelendi.

Tören Tarihi Mehterin mini konseri ile sona erdi.

Editör: Süper Kanal TV