Ziyarete, Belediye başkanı Alper Taban, Kent konseyi başkanı Haydar cerrah, Trabzonlular dernek başkanı Eyüp Şahin ve yönetici Necati Yalçın yiğit, Müteahhit Muhammet Ergün ve kırk civarında Trabzonlu katıldı.

Köfteci Orhan da yemekli toplantı yapıldı. Toplantı da ilk konuşmayı yapan İnegöl kent konseyi başkanı Haydar Cerrah:" Araklı belediye başkanımız ve kaymakamımızı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bu tarz ziyaretler daha çoğalmalı, bu sayede toplumdaki birlik, beraberlik ve kaynaşma daha da pekiştirilmeli. Bu vesile ile Kaymakam ve Belediye başkanımızdan üç maddelik bir talebimiz vardır.


1-Kent ile alakalı planları 50-100 yıllık yapmaya çalışın ki Millet te devlette rahat olsun.

2-Araklı yoğun ve dinamik bir kent olması nedeniyle kaldırımda yürümek zor. Mutlaka kaldırımlara bir düzenleme getirilmeli, kaldırım işgallerine son verilmeli.

3-Şu Trabzon spor a bir standart getirilmeli. Yeni nesle şampiyonluklar hediye edilmeli. Türkiye’yi besleyen bir futbol Endüstrisine sahip olan Karadeniz’in altın çocukları maddi ve manevi desteklenmeli" Dedi

Araklı Belediye Başkanı. Recep Çebi:" İnegöl bizim kardeş şehrimizdir. Hemşehrilerimizin bu mükemmel ağırlaması ve dostlarımızın bu güzel ilgisi bizi çok mutlu etmiştir. Araklı ya gidince sizlerin bu sıcak ilginizi karşılamanızı mutlaka paylaşacağım. Buraya geliş sebebimiz Bursa ya yeni seçilen Sn Alinur Aktaş başkanımıza, İnegöl e yeni seçilen Alper Taban başkanımıza hayırlı olsun demek ve siz kıymetli dostlarımızı ziyaret etmektir.

Bir araya gelmişken bir derdimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Artan nüfus tan dolayı Araklı ya 5000 kişilik bir cami yapıyoruz. Tamamlanmasına az kaldı. Bu konuda siz gönlü geniş kardeşlerimden destek istiyoruz. “dedi.

İnegöl Bld Bsk. Alper Taban:" kardeş belediyemizin kaymakamı Sn. Ahmet Akaydın bey i ve Bld Başkanı Sn. Recep Çebi bey i ve ekibini ağırlamaktan büyük bir onur duyduk. İnegöl tam bir Türkiye mozaiğidir. Ülkemizin her bölgesinde gelen insanlar, bu kente bir değer ve marka katmışlardır. Ben de bu güzel insanlara başkan olmaktan ve hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. "Dedi


Araklı Kaymakamı Ahmet Akaydın;" Sizi Arakale yani Araklı kaymakamı olarak selamlıyorum. Bu güzel ve kusursuz Organizasyondan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İnegöl her zaman markalarıyla gündemde olan müstesna ilçelerimizden birisidir. Farklı kültürden insanların kardeşçe yaşadığı örnek yerlerden birisidir. Heyetimiz ile birlikte yaptığımız Bursa ve İnegöl ziyaretimizden maddi ve manevi büyük bir kazanç ile dönüyoruz. Yeni dostluklar ve köprüler kurduk. Sizleri de Karadeniz’in şirin ilçesi Araklı ya bekliyoruz. Buradan gelen her kardeşimizi ağırlamaktan büyük onur duyacağız." Dedi.
Araklı Kaymakamı Ve Belediye Başkanı İnegöl’ü Ziyaret Ettiler

Karadeniz fıkraları ve karşılıklı güzel temennilerden sonra hatıra fotoğrafları çekildi. Toplantı üç saat sürdü.

Editör: Süper Kanal TV