Mart ayında Türkiye'de görülmeye başlayan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açan korona virüsle mücadele devam ediyor. Vaka sayılarında gözle görülen artışın ardından İstanbul Ankara ve Bursa'da maskesiz sokağa çıkmakyasaklandı.

3 gün süren denetimlerde vatandaşlar uyarıldı. Ardından pazartesi gününden itibaren polis ekipleri maske takmayanlara yönelik ceza işlemlerine başladı. Maske takmamanın cezası ise 900 TL. 

Yapılan denetimlerde meyvesini vermeye başladı. İnegöl şehir merkezinde maske takma oranı yüzde 99 oranlarına vardı. Bilinçlenen vatandaşlar sokağa maskesiz çıkmıyor. Çıkanlar ise ekipler tarafından uyarılarak maske takmaları sağlanıyor. Maske takma oranı yükselirken yine bir çok kişinin kendi sağlığı ve diğer vatandaşların sağlığını hiçe sayarak yarım maske takma modası devam ediyor. Vatandaşlar polileri görünce maskelerini yüzlerine tam olarak takmaları dikkat çekti.

Öte yandan şehir merkezinde maske sorun neredeyse yok diyecek kadar olması sevindirirken ara sokaklar ve mahallerde ise bu oran malesef o kadar iç açıcı değil. Bir çok insan sokaklara ve parklara maskesiz çıkarken sosyal mesafeyi ise ihlal edildiği gözlendi. Vatandaşlar yetkililerin sık sık bu alanlarıda denetlemesini istiyorlar. 

Editör: Süper Kanal TV