İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede bulunan içkili restoranlar ve lokantalar ile alkollü içecek satışı yapan bayii ve büfelere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Denetlemeler kapsamında kuruyemişçiler de denetlendi.
İnegöl Belediyesi, ilçede bulunan içkili restoranlar, alkol satışı yapılan büfeler ve kuruyemişçileri mercek altına aldı. Bu tür işletmelere yönelik Zabıta Ekiplerince sıkı bir denetim gerçekleştirildi. Yılbaşı öncesi yapılan bu denetimlerin tekel bayi ve içkili restoran ile lokantaları kapsayan bölümüne Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de destek verdi.

88 İŞYERİ DENETLENDİ
Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 26 Aralık tarihinde başlayan denetimlerin 29 Aralık tarihine kadar sürdüğünü söyledi. 4 günlük denetimler sonucunda 46 tekel bayi, 31 kuruyemişçi ve 11 içkili restoran ile lokantanın denetlendiğini kaydeden Taban, “Toplamda 88 işyeri denetlenmiş oldu. İçkili restoran ve lokantaların denetimlerine zabıta ekiplerimizle birlikte Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Amacımız halkımızın sağlığını korumak ve işletmelerin uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamaktır. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” dedi.

DENETİMLER SIKLAŞTI
Gerçekleştirilen denetimlerde; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı başta olmak üzere işyerlerinin genel temizliği, hijyen şartları, fiyat tarifeleri, etiket ile gıdaların hazırlanma ve saklanma koşullarının kontrol edildiğini ifade eden Alper Taban, “Denetimler sırasında işletme sahiplerine sorumlulukları konusunda daha dikkatli ve titiz olmalarıyla ilgili ekiplerimiz bilgilendirme yaptılar. Zabıta Müdürlüğü olarak gıda ürünlerine yönelik devamlı denetim yapıyoruz. Ancak yılbaşı nedeniyle alkollü içecek satışı ve sunumu yapan işyerlerine denetimlerimizi sıklaştırdık. Halkımızın da bu konuya duyarlı olmasını, olumsuz gördükleri işyerlerini ‘Alo 153´ nolu telefondan bizlere bildirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Alper Taban, denetimler sırasında eksikliği bulunan işyerlerine yasal işlem uygulandığını da sözlerine ekledi.