Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı İlçe ziyaretleri kapsamında Cuma gününü İnegöl için ayırdı. Tam İnegöl’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Aktaş, önce Akhisar Mahallesinde yapılan ve kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Göçmen Camiinde İkindi namazını kıldı. Ardından Botanik Park içerisinde yapımı süren olimpik yüzme yavuzu inşaatında incelemelerde bulundu. 
İncelemelerin ardından Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki heyet ile birlikte basın açıklamasında bulundu.
15 Mart’a kadar bütün çalışmalar bitmiş olacak
İnegöl’de yapılan yüzme havuzunun yaklaşık iki yıl önce yer tespiti yapıldığını kaydeden Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeni başladığım dönemde biz bu adımı attık. Bulunduğumuz şartlar içerisinde son aşamaya geldik. İnegöl tabi 276 bin nüfuslu ve Bursa merkezden sonraki en büyük ilçelerinden bir tanesi. Özel ve belediye iş birliğince yapılmış bazı havuzlarımız var ama özellikle belediye marifeti ile işin sosyal tarafını da düşünerek böyle bir alana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ben inanıyorum ki burada çok güzel müsabakalara ev sahipliği de yapacaktır. Teknik konular hakkında detaylı bilgi vermek istemiyorum ama tamamı 1450 metre kare ve 12x25 ebatlarında 180 santimetre derinliğine sahip bir tesis. Bursa’da ilk olan bir sistem yine burada kullanıldı. Açılır ve kapanır ve otomatik cam sistemi olarak tasarlandı. Yazın ve kışın da mevsime uygun olarak kullanılacak. Doğalgaz ile alakalı İngaz’ın bitirmesini bekliyoruz. 15 Mart’a kadar bütün çalışmalar bitmiş olacak. Yer bildiğiniz gibi Büyük şehire ait bir yerdi ve yapımını büyük şehir üstlendi. Yapacağımız bir protokol ile İnegöl belediyesinin kullanması, kullandırılması yine aynı belediye spor kulübü ile alakalı İnegöllü hemşerilerimiz faydalanacak. Kadınlara özel günler olacak şeklinde hizmet verecek.” Dedi
12 Mart’ta ihale yapılacak
İnegölspor’un yeni tesisleri ile alakalı da bilgi veren Aktaş; “Birinci ihale kapsamında yapılan çalışmalar vardı fakat geçirdiğimiz ekonomik süreçten dolayı da durağan bir süreç vardı. 12 Mart’ta yeniden ihalesini gerçekleştiriyoruz. 12 Mart’ta ikmal ihalesinde geri dönüş olacak. İnşallah bitirildiğinde hem spor kulübümüz adına hem de özellikle İnegölspor’un bulunduğu mevcut yeri ile alakalı şehrin ufkunu açan tesisleri ile güzel bir alt yapı oluşacak.” İfadelerini kullandı.
Alt yapı çalışmaları başlıyor
Sıkça gündeme gelen ve ihalesi yapılan İnegöl şehir merkezinin alt yapısına da değinen Aktaş; “Alt yapı ile alakalı beklenti var biliyorsunuz. İhalesi yapıldı ve Şubat başı başlamayı düşünüyorduk ama Avrupa yatırım bankası kredisi ile yapıldığı için AYB onayı ile ya bugün ya da yarın bize haber gelecek. Çok yakın bir süre sonra da bir tören ile gerçekleştireceğiz. 
Ağaç işleri sanayi asfalta kavuşuyor
Son olarak ağaç işleri sanayisinde dışarıda kalan yerler içinde konuşan Aktaş; “Bunun yanı sıra kendi imkanlarımız ile Mart başında yapacağımız bir ihale var. Küçük sanayi sitesinde sanayinin dışında kalan bölümler var. Onların da su kanalizasyonları ve yağmur su giderleri alt yapı ihalesi yapılaca ve dört aylık bir süre zarfında da bitirip İnşallah asfaltını tamamlamış olacağız.” Diyerek sözlerini tamamladı.  

 

Olimpik yüzme havuzu incelemesinde konuşan İnegöl belediye başkanı Alper Taban ise; “Son aşamada olan yüzme havuzumuzu incelemek için buraya geldik. Ben öncelikle sayın büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden beri özellikle İnegöl’de ki yatırımları takip ederek, bir bir hayata geçirmesi noktasında gayretlerini ortaya koydular. Gerçekten İlçemizin de önemli ihtiyaçlarından bir tanesiydi, hatta bu süreç içerisinde de vatandaşlarımızın da bu süreçte sabırsızlıkla beklediklerini biliyoruz. İnşallah önümüzde ki ay açılışımızı da gerçekleştireceğiz.” Dedi 
 

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise; “İnegöl’ün gerçekten ihtiyacı olan bir yüzme havuzuna kavuşması güzel bir şey. Ben inanıyorum ki gelecekte bu havuzdan Türkiye’nin yüzme birincileri çıkacak. Güzel bir eser katkı veren herkesi tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Gerektiğinde hepimiz Suriye’ye gideriz
Son olarak Suriye’nin İdlib kentinde Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırıya da değinen Görücü; “Biliyorsunuz Ülkemizde Suriye’nin İdlib kentinde şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ve Tüm Ülkemizin başı sağ olsun. Herkes şunu bilsin ki, bu millet inadına bu Ülkeye sahip çıkacak bu bayrak sonuna kadar dalgalanacak. Biz böyle diyoruz, böyle biliyoruz. Gerektiğinde hepimiz Suriye’ye gideriz. Bunu herkes böyle bilsin.” Diyerek sözlerini tamamladı.