İlk kavga Alanyurt yeni mahalle Menekşe caddesinde gündüz saat:  18.00 sıralarında meydana geldi.

Tarım işçisi parasını almak için Komisyoncu olan Abdurrahman E.'nin işyerine gelen Halil H. ile Muhammed E., paralarını almak istediler. Paralarını tahsil edemeyen iki şahıs, ile komisyoncu arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmaya diğer işçilerde dahil olunca kavga büyüdü. Taşlı sopalı kavganın meydana geldiği olayda  emniyet ekiplerince kısa sürede taraflar ayrıldı.
Ekiplerinin kavgayı sonlandırmasından ardından iki şahıs yeniden Abdurrahman E.'nin Menekşe caddesi üzerindeki işyerine geldiler. Yaşanan tartışma bir anda cadde üzerinde tekrar kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Abdurrahman E. Aldığı sopa darbeleri sonucunda kafasından yaralanırken, Abdurrahman E.'nin işyerinde çalışan 18 yaşındaki Basil Abbas ile 19 yaşındaki Asif E. aldıkları bıçak darbeleri sonucunda karın boşluklarından yaralandılar.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri ile çevik kuvvet ekipleri  sevk edildi. 

Kavgada bıçaklanan 18 yaşındaki Basil Abbas ile 19 yaşındaki Asif E. ve işyeri sahibi Abdurrahman E. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla inegöl devlet hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Sağlık durumu ciddi olan 18 yaşındaki Basil Abbas Devlet Hastanesinde ameliyata alınırken, 19 yaşındaki Asif E. İse Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine sevk edildi.

Olayın zanlıları Halil H. ile Mahummad E. isw yaya olarak kaçarak kayıplara karıştılar.

Emniyet ekipleri her yerde bu iki şahsı arıyor.
Editör: Süper Kanal TV