İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir ve İznik’te bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Aktaş iki ilçenin Belediye Başkanları ile de bir araya gelerek İnegöl, Yenişehir ve İznik’te yapılacak projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Yenişehir ve İznik’i ziyaret ederek bu iki ilçede bazı temaslarda bulundu. Ziyaretler sırasında İnegöl’ün en yakın komşu ilçelerinden biri olan Yenişehir, tarihi değerleri ile ön plana çıkan İznik ve hem sanayi hem tarım hem de tarih şehri olma özelliği taşıyan İnegöl’ün ekonomik, sosyal ve kültürel konuları ele alındı.

İLK ZİYARET BAŞKAN ÇELİK’E
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilk ziyareti Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e oldu. Çelik’in makamında gerçekleşen ziyarette İnegöl ve Yenişehir ile ilgili değerlendirmeler, fikir alışverişleri yapıldı. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarete ilişkin konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, komşu iki ilçenin Belediye Başkanları olarak bu tür görüşmelerin hem İnegöl’e hem Yenişehir’e olumlu katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi. İnegöl ve Yenişehir’in ekonomik, kültürel ve sosyal konularının ele alındığı bir görüşme yaptıklarını kaydeden Aktaş, “İnegöl ve Yenişehir’in tarım gibi ortak bir paydası da var. Bu anlamda bakıldığında İnegöl’ün Yenişehir’den, Yenişehir’in de İnegöl’den farklı konularda birbirine fayda sağladığını söyleyebiliriz. Zaman zaman da Başkanımızla bu tür istişareleri yapıyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, bugün de benzer bir görüşmede faydalı fikir alışverişlerinin yapıldığına dikkat çekerek, “Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Bey ile İnegöl ve Yenişehir üzerine konuştuk. İki komşu ilçe olarak İnegöl ve Yenişehir’de yaşananlar, bu şehirlerin kültürel ve sosyal hayatı, iki ilçeyi de etkiliyor. İnegöl’e Yenişehir’den her gün yüzlerce öğrenci geldiğini, fabrikalarda çalışmaya gelenler olduğunu, İnegöl’den de Yenişehir’deki işletmelere çalışmaya gidenler olduğunu biliyoruz” diye konuştu. Aktaş ayrıca kendisini ağırlayan Başkan Çelik’e teşekkür ederek kendisine hediye takdiminde bulundu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’te Başkan Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

YENİŞEHİR MYO’DA GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
Aktaş’ın Yenişehir’deki ikinci durağı ise Uludağ Üniversitesi Yenişehir Meslek Yüksek Okulu oldu. Yenişehir MYO Müdürü Dr. Serhat Ayas’ı ziyaret eden Alinur Aktaş, İnegöl ve Yenişehir başta olmak üzere gündeme ilişkin konularda istişarelerde bulundu.

İKİ İLÇEDE YAPILACAK PROJELER HAKKINDA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir’deki ziyaretlerinin ardından İznik’e geçti. Aktaş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile Belediye Başkanlığı makamında bir araya geldi. Ziyarette İnegöl ve İznik’te hayata geçirilen projeler konusunda fikir alışverişi yapıldı. İznik’in tarihi değerleri ile büyük önem taşıyan bir şehir olduğunu ifade eden Aktaş, “Bulunduğumuz topraklar, hem İznik hem İnegöl tarih adına önemli bir yere sahip. Bu nadide şehirlerde yaşam sürüyor olmamız bizler için büyük bir lütuftur. İznik ile bu anlamda bir bağımız var. Bugün Başkanımızla da güzel istişareler yaparak İnegöl ve İznik’te yapılacak projelere ilişkin beyin fırtınası yaptık. Kendisine bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Başkan Aktaş’ın ziyaretlerinden büyük onur duyduklarını ifade etti. Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

GÖKHAN GENÇ’İ YENİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
Başkan Aktaş’ın son ziyareti İznik Emniyet Müdürlüğü’ne oldu. İnegöl’de Bölge Trafik İstasyon Amirliği görevini sürdürürken 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından İznik İlçe Emniyet Müdür Vekilliğine atanan Gökhan Genç’i yeni makamında ziyaret eden Aktaş, İnegöl’de başarılarıyla adından söz ettiren Genç’e yeni görevinde de başarılar diledi.