Belediye Başkanı Alinur Aktaş 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile birlikte İnegöl Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özel Medice Hastanesi ve Cihangir Hastanesini ziyaret etti. Hastane yöneticileri ve doktorlarla bir araya gelen Aktaş, sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel’in ilk ziyaretleri İnegöl Devlet Hastanesi’ne oldu. Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen’i makamında ziyaret eden Aktaş, tıp bayramını kutlayarak çiçek takdim etti. Ziyarete ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Geçtiğimiz hafta Hastane yöneticimiz Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen ile belediyede bir araya gelerek, hastanemizin bazı ihtiyaçlarıyla ilgili ikili istişarelerde bulunmuştuk. Şimdi de 14 Mart Tıp Bayramını bahane ederek, İlçe Başkanımız Adem Demirel’le beraber kendisini ziyaret ederek onun şahsında hekim arkadaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını tebrik etmek istedik. Gerçekten bu kutsal görevi ifa eden tüm arkadaşlarımızın, gerek Devlet Hastanemizde gerek özel hastanelerde gerek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ki hekimlerimizin, sağlık çalışanlarını tebrik ediyor ve canı gönülden kutluyorum. Onlara sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

TÜRKİYE SAĞLIKTA DEVRİM YAPTI
İlçe olarak da ülke olarak da sağlıkla alakalı ciddi mesafeler alındığını belirten Aktaş, “Bu güzelliklerin oluşmasında her kim varsa çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu sayesinde Türkiye sağlıkta devrim yaptı. Herkes bu konuda üzerine düşeni yaptı. Muhakkak suretle bugünden sonra da yapılması gereken çalışmalar var. 256 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz. Ama hamdolsun ülkemizin her ilçesinde hemen hemen bu güzelliklere imza atıldı. Sağlıkla alakalı ciddi gelişmeler oldu. Reform niteliğinde yenilikler yapıldı. Tabi ki bu işin sevk ve idaresi noktasında görev alan hekimlerimizi, hangi kademede olursa olsun hizmet veren arkadaşlarımızın emeklerini unutmamak lazım” diye konuştu.

VERİLEN MÜCADELEYİ BİZATİHİ GÖRDÜM
Mezit’te yaşanan otobüs kazasına değinerek konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “En son maalesef üzücü bir olay yaşadık. Türk Metal Sendikasının düzenlediği Kadınlar Günü organizasyonuna giderken hanımefendileri taşıyan otobüs Mezitler de kaza yaptı. Maalesef 7 tane kardeşimiz Hakkın rahmetine kavuştu. Onlara rahmetle anıyoruz. O gün cansiperane ki, ağırlıklı bir kısmı İnegöl Devlet Hastanesine geldi. Bazı kardeşlerimiz özel hastanelere ve Bursa’ya sevk edildi. Ama özellikle Devlet Hastanemiz de başta Hastane yönetişinden en alttaki personele varana kadar, Belediyemizin de destekleriyle, Kaymakam beyin ekibiyle beraber kazasız, belasız ama 7 kayıpla o günü atlatmış olduk. Verilen mücadeleyi bizatihi görmüş birisiyim. Kendilerine müteşekkir olduğumu da bir kez daha ifade ediyorum.”

CANSİPERHANE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Ziyaretten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen ise 14 Mart Tıp Bayramının sağlıkçıların en azdan bir gün hatırlandığı, hassasiyet gösterdiği bir gün olduğunu belirterek “Biz arkadaşlar olarak cansiperane hizmet vermeye çalışan bir meslek grubunu oluşturuyoruz. Bu bağlamda bizim üzerimize düşen ne varsa, elimizden geleni sonuna kadar yapmaya hazırız. Hastane olarak fiziki koşullarımız oldukça iyi. Bu konuda bizlere bu koşulları sağlayan tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da insanlık var olduğu sürece hastane ve sağlıkla ilgili mutlaka ihtiyaç olacaktır. Biz elimizden gelen ne varsa İnegöl halkına, Bursa halkına ve tüm Türkiye’ye hizmet etmeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

TIP BAYRAMI PASTASINI AKTAŞ KESTİ
İnegöl Devlet Hastanesine yapılan ziyaret sonrası Özel Aritmi İnegöl Hastanesini ziyaret eden Başkan Aktaş, burada da Hastane Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan ve kurum doktorlarıyla bir araya geldi. Başkan Aktaş’ın bir sonraki durağı ise Özel Cihangir Hastanesi oldu. Hastane Başhekimi Opr. Dr. İrfan Bilgesoy ve kurum doktorları ile buluşan Aktaş, burada hastanenin tıp bayramı kutlamalarına da katılarak sağlık çalışanları ile birlikte pasta kesti. Başkan Aktaş’ın tıp bayramı ziyaretlerinin son durağı ise İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. Başhekim Tahsin Hasanoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyaret ile birlikte tıp bayramı kutlamaları son buldu. Ziyaretlerde tüm sağlık çalışanları adına kurum temsilcilerine çiçek takdim edildi.
Editör: Süper Kanal TV