İnegöl Belediyespor Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) adına katıldığı Oryantiring yarışlarında Türkiye genelinde derece elde eden Hilal Oruç, bu başarısıyla milli takıma katılmaya hak kazanmıştı. Genç sporcu, antrenörü Tarık Şeker ile birlikte katıldığı Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonasından 2’ncilikle döndü. Alınan bu uluslararası başarı sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Oryantiring sporcusu Hilal Oruç ve antrenörü Tarık Şeker’i bugün makamında ağırladı. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt’un da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Aktaş, Oruç ve Şeker’i altınla ödüllendirerek başarılarının devamını diledi.

YATIRIMLARIMIZIN MEYVESİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK
Ödüllendirme sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dostum bütün branşlarıyla artık kendini hissettiriyor. Tabir yerindeyse İnegöl’e can vermeye devam ediyor. Oryantiring son yıllarda yaygınlaşan bir spor dalı. Yılbaşından itibaren İnegöl’de de bu spor dalıyla ilgili Dostum marifetiyle çeşitli atılımlar içerisine girdik. Ve bu yatırımlarımızın meyvelerini yeni yeni toplamaya başladık” dedi.
İNEGÖL’ÜMÜZÜN ADINI DUYURAN KİM VARSA MÜTEŞEKKİRİZ
Aktaş, Oryantiring sporunun harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı icra edilen bir spor dalı olduğunu da hatırlattı. Oryantiring sporuyla ilgili güzel bir başarının geldiğini de vurgulayan Aktaş, “Bugün o başarıyı ödüllendirmek için DOSTUM Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç ve Dostum Oryantiring sporcumuz Hilal Oruç ve çok değerli hocamız Tarık Şeker’i ödüllendirmek üzere bir aradayız. Şöyle ifade edeyim; Hilal kardeşimiz 20 yaş bayanlar kategorinde ilk 4’te yer alarak Milli takıma davet edilmişti. Yine Oryantiring Hocamız Tarık Şeker’de 21 yaş bayanlar kategorisinden sorumlu antrenör olarak Milli Takım kampına çağrılmıştı. Hem sporcumuz Hilal Oruç hem de antrenörümüz Tarık Şeker Bulgaristan’da 32 oryantiring sporcusu ile gerçekleştirilen Milli Takım kampında yer aldılar. Buradaki kamptan sonra Milli takımımız Karadağ’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonasına katıldılar. 10 ülkenin sporcularının kıyasıya yarıştığı mücadelede Dostum Oryantiring takımından Hilal Oruç’un yer aldığı Oryantiring 20 yaş Milli takımımız kendi kategorisinde 2. olmuştur. Bizde hem sporcumuzu hem de hocamızı çam sakızı çoban armağanı kabilinden ödüllendirmek istedik. Nihayetinde İnegöl’ümüzün, DOSTUM’un ismini duyuran kim varsa biz hepsine müteşekkiriz, minnettarız” diye konuştu.
Başkan Aktaş, Dostum’un her ne kadar spor faaliyetlerinin çatı ismi olsa da aynı zamanda İnegöl’ü tanıtan, İnegöl turizmini tanıtan önemli bir unsur olduğunu da ifade ederek “Ve kartopu misali her geçen gün katlanarak yoluna devam etmektedir. Farklı çevrelerden, farklı şehirlerden insanların DOSTUM’un farklı branşları sayesinde ilçemize geldiğine şahit oluyoruz ve bundan dolayı da mutlu oluyoruz. Ben bu vesileyle hem Hilal Oruç kardeşimizi hem de Tarık Şeker hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Oryantiring sporcusu Hilal Oruç ise kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve diğer sorumlulara teşekkür etti.