Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle beraberindeki AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve Kadın Kolları üyeleriyle birlikte Yeniceköy’de bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret eden Aktaş ve beraberindekiler, çocuklara çiçek hediye ettiler. Başkan Aktaş, ziyaret esnasında çocuklarla birlikte pasta keserek Engelliler Haftasını kutladı.

ENGELLİLER TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASI
Engelli öğrencilerin büyük bir sevgiyle karşıladığı Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocuklarla yakından ilgilendi. Yenice Engelsiz Yaşam Merkezi’ne yapılan ziyarete ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, “Engellilerimiz her birey gibi toplumumuzun bir parçası ve her bireyle eşit haklara sahipler. Engelliler toplum tarafından fark edilmek, yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilmek umuduyla her alanda seslerini duyurabilmek, görünür olmak için çabalamaktadırlar” dedi.

GEÇMİŞE GÖRE BUGÜN GELİNEN NOKTA SEVİNDİRİCİ
Geçmiş yıllara nazaran bugün artık engellilerin toplumda daha fazla yer bulabildiğini de ifade eden Aktaş, “Yine geçmişe oranla daha fazla olanağa, hizmete sahipler. Bunlar ülkemiz ve engelliler adına sevindirici gelişmelerdir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tek tek her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu minvalde, engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf edilmesi gerekmektedir. Bizlerde yerel yönetimler olarak özellikle ilçemizde engelli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz pek çok projeyle onları sosyal hayata dahil etmeye çalışıyoruz. Geçmişle kıyaslarsak bugün gelinen nokta oldukça sevindirici, geliştirilen hükümet politikaları ve STK’ların çalışmalarıyla engellilerimizin yaşadıkları sorunlar bir bir çözülmektedir. Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle kucaklıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.