Büyükşehir yasasının ardından kırsal mahallelere yönelik ciddi bir hizmet atağı başlatan ve adeta köyden mahalleye dönüşen bölgeleri yeniden dizayn eden İnegöl Belediyesi, her kırsal mahallenin kendi ihtiyacına yönelik eksiklerini gidermek üzere yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2016 yılı Aralık ayında temel atma töreni gerçekleştirilerek yapımına başlanan Akıncılar Mahallesi Ürün Toplama Merkezi inşaatında da sona gelindi. Bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu ile Fen İşleri yetkilileriyle birlikte son aşamaya gelinen merkezin inşaatında inceleme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 aylık zaman diliminde ürün toplama merkezinin hizmete gireceğini açıkladı.

SON AŞAMAYA GELİNDİ
Çevre düzenlemeleri ve son rötuşları yapılan ürün toplama merkezi inşaatında inceleme yapıp son durum hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, “Kırsal kalkınma hedefiyle çıktığımız yolda bu hedefi destekleyecek hizmetlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bugün de Akıncılar Mahallemizde yapımı süren Ürün Toplama Merkezimizin inşaat çalışmalarını ekibimizle birlikte incelemek üzer buradayız. Ürün toplama merkezinde artık son aşamaya geldik” dedi.

KIRSALDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK
2014 yılındaki Büyükşehir yasasından sonra kırsal mahallelerin de artık belediyelerin sorumluluk alanı içerisine dahil edildiğini kaydeden Aktaş, “Tabi bunu desteklemek adına çok önemli çalışmalara imza attık bugüne kadar. Meyvecilikte çok iyi olan, tarımı çok iyi köylerimiz var bizim. Bunu desteklemek adına önemli faaliyetleri hayata geçirdik. BUSKİ marifetiyle sulama göletleri ve sulama sistemleriyle beraber, beraberinde Kayapınar ve Dipsizgöl’de ürün toplama merkezleri yapmıştık. Akabinde yine Büyükşehir marifetiyle Cerrah Mahallemizde ürün toplama merkezi bitirildi ve bugünlerde faaliyete geçecek. Yine şuanda Kurşunlu’da hali hazırda devam eden ürün toplama merkezimiz var ki o da artık son aşamalarda. Nasip olursa 1 aylık bir zaman dilimi içerisinde onu da hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
AMAÇ TARIMI GELİŞTİRMEK
Başkan Aktaş, Akıncılar Mahallesinin İnegöl’ün batı yakasında yer alan ve çok yoğun bir şekilde meyvecilik faaliyetlerinin olduğu bir bölge olduğuna da dikkat çekerek şöyle devam etti: “İnanıyor ve ümit ediyorum ki burası toptancılarla da iyi bir buluşma noktası olacak. Her platformda söylüyoruz İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehridir diye. Ama bunu destekleyecek alt yapıları hayata geçirmek lazım. Bizim tek amacımız, bu potansiyeli hak ettiği aşamaya ulaştırmak. Bunları yaparken de Çiftçi Malları Koruma Meclisinin kurulması, erken uyarı sistemleri, İnegöl tarım fuarından çilek çalıştaylarına varana kadar yapılan çalışmalar, meyve budama kursları, ürün toplama merkezleri, çiftçimizi desteklemek adına arı kovanı, ceviz ve kestane fidanı dağıtımı, sera örtüsü dağıtımı, ceviz soyma makinaları ve salça çekme makinaları gibi değişik ekipmanların doğrudan üreticiyle buluşturulması gibi… Amaç burada tarımı geliştirebilmek. Ürün toplama merkezleri de özellikle üreticiyle toptancının buluştuğu nezih mekanlar. Sağda solda gelişigüzel kırsal mahallelerin farklı noktalarında bu işi yapmaktan ziyade nezih bir mekanda bu hayata geçirilmiş oluyor.”
280 BİN TL’YE MAL OLDU
Açıklamasının sonunda Akıncılar Ürün Toplama Merkezi hakkında teknik bilgiler de veren Aktaş, “14 Aralık 2016 tarihinde burada biz temel atma törenimizi gerçekleştirmiştik. Dolayısıyla yakın bir zamanda inşallah burayı bitirmiş olacağız. Her biri 30 m2 olan, 5 bölümden oluşan toplam 150 m2 kapalı alana sahip ve 100 m2’de açık alan sundurması bulunan toplam 250 m2. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım yapılabilecek. Ayrıca Ürün Toplama Merkezinde 380 metrekare beton parke döşenerek, çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi de yapılacaktır. Yaklaşık 280 bin TL’lik de bir maliyet söz konusu. Bu tesisi yapmak bizden, sonrasında sahip çıkıp korumak ve en uygun şekilde kullanmak ise başta muhtarımız ve mahalle sakinlerimizden. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Editör: Süper Kanal TV