Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kent estetiğini sağlamak şehri modern bir görünüme kavuşturmak adına yürütülen çalışmalara hız veren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi’nde 6100 m2 alan üzerinde bir koruluk oluşturmak için çalışmalara başladı. Emir Sokak ile 174. Sokağın kesiştiği noktada 3 ayrı alan üzerinde planlanan koruluğun yapım çalışmaları, Park Bahçeler Müdürlüğü organizasyonuyla devam ediyor.


KORULUK YAPIM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bugün alana giderek koruluk çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışma hakkında bir açıklama da yapan Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan asfalt atıyoruz, bir taraftan ürün toplama merkezlerini hizmete açıyoruz, peyzaj, düzenleme, yeşil alan üretiyoruz, çocuk parkları montajı yapıyoruz. Şuanda da Akhisar Mahallemizdeyiz. Emir Sokak ile 174’üncü sokağın kesiştiği alandayız” dedi.

5200 M2 YEŞİL ALAN
Projenin teknik detaylarıyla ilgili de bilgi veren Adil Kansu, “Burada hayata geçireceğimiz koruluk projesi yaklaşık 6100 m2 alan üzerinde planlandı. Bunun 5200 m2’si yeşil alan ve 700 m2’si sert zemin olmak kaydıyla buraya inşallah güzel bir koruluk alanı kazandıracağız. Üzerinde çalışma yaptığımız alan üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için yeşil alan olarak tahsis edildi. İnşallah burada çam, ladin, göknar, akçaağaç ve sedir ağaçları olacak. Etrafında da yürüyüş yolları yapılacak ve panel çitle kapatılacak, çimlendirilecek. Bu yaptığımız hizmetler inşallah mahalle sakinlerimiz tarafından mesire alanı olarak kullanılacak. Kentin güzelliklerini ön plana çıkaracağımız bir yeşil alan olacak burası. 3 ayrı alandan oluşan çalışmanın belediyemize maliyeti ise yaklaşık 75 bin TL” açıklamalarında bulundu.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Adil Kansu, şehrin dört bir yanında benzer çalışmaların sürdüğünü kaydederek “Burada çalışmalarımız sürerken bir yandan da Yeniceköy Mahallemizde bulunan Huzurevimizin arkasındaki alanda yapılan peyzaj çalışmamız sürüyor. Yine Cerrah Mahallemizde Cerrah meydan parkının yapımını sürdürüyoruz. Ayrıca Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’ta da şuanda hem çevre düzenlemesi hem çocuk oyun alanı imalatına başladık. İnşallah bunları birer birer hizmete açıp halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerinde bulundu.


  
Editör: Süper Kanal TV