Şehrin her noktasında bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi’nde muhtarlık yanındaki alanda 3 katlı taziye evinin yapımına başladı. Taziye evi ile birlikte kuran kursu ve cami görevlileri için bir katın da bulunduğu binanın temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Temel atma törenine; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin her noktasında gelen talebe göre çalışmaların sürdüğünü ifade ederek; “Daha önce de aslında Akhisar Mahallemizde pek çok hizmetler yaptık. Tabi sadece Akhisar mı? Hayır. Belediye şehrin tamamıyla alakalı tabi ki ilgilenmek durumunda. Ancak bugün Akhisar özelinde toplandık. Burada bir Taziye Evi yapalım istedik. Bugün temelini atıyoruz ve akabinde de inşaatı yükselecek. İnsanlar doğar, büyür ve beraberinde ölürler. Öldükten sonra da ihtiyaç halinde olan işte bu taziye evi için bugün bir araya gelmiş olduk. Bizler şehrimizin her bölgesinde bu taziye evlerini oluşturamasak da bölge bölge gelen talepler üzerinde değerlendirerek bunları yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Akhisar Mahallesinde daha önce hayata geçirilen projelerden de söz eden Taban, “Akhisar Mahallemizde daha önce Huzur Mahallesi ile ortak kullanılan bir irtibat noktası yapmıştık. Bilgi Kültür Evlerimiz devam ediyor, daha önce bir bağlantı yolu oluşturmuştuk, halk otobüslerimizin sayılarını arttırdık ki şuanda 110 halk otobüsümüzü yeniliyoruz. Plaka ve tescil işlemleri sonrası hizmete girdiklerini göreceksiniz. Bunları gerçekten önemsiyoruz ve çok mutlu olduğumuz bir projeydi. Beraberinde semt sahası, futbol sahası, soyunma odaları gibi çalışmalarımız oldu. Akhisar Mahallemiz doğalgazla buluştu, yine 12 dönümlük bir mini kültür park yapıldı, 7 koruluk alan hayata geçirildi, 13 adet çocuk oyun alanı hayata geçti, Atatürk ve Malazgirt Caddelerinde oluşturduğumuz çeşmeli meydanların açılışlarını sizlerle birlikte gerçekleştirmiştik. Ham yol, asfalt, tretuvar çalışmaları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bahar ayında da Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızı hizmete açacağız. Çok güzel bir tematik park hayat bulacak. Bu bölge için bir çekim merkezi gücü de oluşturacak. Yine önemsediğimiz kapalı bir semt pazarı var. Yapımı devam ediyor. Kapalı alanlarda huzurlu ve rahat bir şekilde pazarlarımız kurulacak. Bundan Huzur Mahallemiz de istifade edebilecek Baykoca Mahallemizde” diye konuştu.

EN GÜZEL HİZMETİ VERMEK İÇİN GAYRETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Alper Taban, konuşmasında Taziye Evi projesi hakkında teknik bilgiler de verdi. Taban, “Taziye evi projesini Etüt Proje Müdürlüğümüz hazırladı. 545 m2 inşaat alanından oluşuyor. 152 m2’den oluşan zemin katta taziye salonu, 188 m2’den oluşan 1. Katta çok amaçlı kullanıma açık olacak 2 oda, bu kuran kursu olarak tasarlanıyor ve beraberinde 188 m2 olan diğer katımızda da cami görevlilerimiz için bir alan bulunacak. Bu projenin bize maliyeti ise 200 bin TL. Bizler sizlerin en iyisini, en güzelini hak ettiğinizi de biliyoruz. Biz de en güzel hizmetleri vermek için gayretimizi sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.
ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR
Başkan Taban’ın ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça ise “Denir ki acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar da paylaştıkça çoğalır. Bu tespitin arka planında yatan ise şudur; insan toplum halinde yaşayan bir varlıktır. Yani bizler sosyal bir varlığız. Doğumdan ölüme kadar geçen süre içerisinde kendimizi ifade ederken, hayatın gerçekleriyle karşılaşırken toplum içerisinde oluruz. O toplumun realitesidir, hayatımızda mutlu günler de acı günler de olacak. Bu taziye evi de insanların üzüntülü günlerinde bir araya gelip acıları paylaşarak azaltacak bir yer olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olur inşallah. Bu toplum halinde yaşayan insanlar birliği ve beraberliği sağlarlarsa önlerine hangi engel çıkarsa çıksın aşılmaz denilen engeller aşılır hale gelir. Ben yüreklerimizin toplu atması temennisi ile bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından temel atma merasimi ve alanda yapılan inceleme ile tören sona erdi.