Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda 2018/4 sayılı genelge de "Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmıştır. İlçemizde de Kaymakamımız başkanlığında Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturulmuştu.”Bu kurslara okuma yazma bilmeyen yetişkinler hangi yaşta olursa olsun katılabileceklerdir. 
 
İnegöl Kaymakamı Ali AKÇA ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN  Müşerref Muzaffer Samda ilkokulu bünyesinde açılan okuma yazma kursunu ziyaret ettiler.İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN açıklamasında  5 Şubat 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Okuma Yazma Seferberliğine İnegöl genelinde 5 Mart 2018 tarihinde başlatılmıştı. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın taraması okullarımızdan yararlanarak yapıldı.  Tarama sonucunda tespit edilen vatandaşlarımızın büyük bölümü bayanlardan oluştuğu görüldü. Taramalarda 956 bayan 98 erkek toplam 1054 kursiyere okuma yazma kursu verilmeye başladı. 1054 kursiyerimize eğitim vermeleri için 93 sınıf oluşturduk. 38 kurs merkezinde halen eğitimler devam etmekte. Bu kurslarımız 11 Mayıs 2018 tarihinde kurslarımız sona erecek.

Müdür BİLİCAN Okuma yazma bilmeyen bir insanın resmi ve özel işlerini takip edemediğini, başkasına bu konularda sürekli muhtaç olduğunu söyledi. Biz bu vatandaşlarımızı muhtaç olmaktan kurtarıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve kıymetli eşlerinin himayesindeki kurslarla İnegöl’de 1054 kursiyerimizi okur yazar yapacaklarını söyledi. Halkımıza buradan bir müjde daha vermek istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okuma yazma seferberliğinin kapsamını genişletiyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekiplerini kurdu. Merkez mahaller dışındaki tüm mahalleler gezilip diploma veya okur-yazar belgesi sahibi olmayan; fakat okuma yazma bilenleri de tespit edeceğiz. Bu vatandaşlarımıza oturduğu mahallede bir sınav yapacağız. Okuma yazma bilenlere sertifika düzenleneceğiz. Okuma yazma bilmeyenler ise oturdukları yerleşim yerinde kursiyer sayısına bir kişi bile olsa kurs düzenleyeceğiz. Dedi

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu’nda  açılan okuma yazma kursunu eşi ile ziyaret eden İnegöl Kaymakamı Ali AKÇA bir süre kursiyerlerle sohbet etti. Kurs merkezinde 4 ayrı grupta 52 bayan 4 erkek kursiyerlerle buluştu. Kursiyerler duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Kursiyerleri dikkatle dinleyen Kaymakam AKÇA; Biz büyük bir devletiz. Ülkemizin 20 milyon öğrencisi var. Bu nüfus birçok ülkenin nüfusundan daha fazla. Bu rakamlara rağmen geçmişte okula gidememiş farklı sebeplerden dolayı öğrenimini tamamlayamamış vatandaşlarımıza da kucak açıyoruz. İnegöl’de okuma yazma seferberliği konusunda yapılan çalışmalar çok başarılı. Çok kısa sürede 1000 kursiyer rakamı aşıldı. Yeni başlattıkları çalışma ile bu rakamın katlanacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle kursiyer olarak katılanları tebrik ediyorum. Dedi.
Editör: Süper Kanal TV