AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'dan açıklama

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, "Yaptığımız değerlendirmelerde yeni dönemde aday olmayacağım. İnşallah bu kongre sürecinde yeni bir arkadaşımıza bayrağı devredeceğim." dedi.

Torun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Aralık 2013'te vekaleten atandığı il başkanlığı görevini, 15 Ocak 2014'ten bu yana asaleten yürüttüğünü anımsattı.

Göreve geldiklerinden itibaren yaptıkları çalışmaları ekip ruhuyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Torun, yüzlerce etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Torun, AK Parti'nin yeni bir kongre sürecine girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bir bayrak yarışıdır, yenilenme dönemleridir. Her kongremizde bir yandan tecrübeyi muhafaza ederken diğer yandan yeni isimleri siyaset arenasına katarız ve buradan bir sinerji üretiriz. Bu görevlerin hepsi geçicidir. Önemli olan dava adamı olabilmektir. Tüm çalışmalarımızı bu düsturla yürütmeye gayret ettik. Bize düşen bu bayrak değişimini yaşayan arkadaşlarımızın birlik beraberliğimizi zedeleyecek davranışlardan uzak kalması, görevi yeni devralacak arkadaşa da en büyük desteği vermesi gerekir. Yaklaşık 4 yıldır il başkanlığı görevini yürütüyorum. Yaptığımız değerlendirmelerde yeni dönemde aday olmayacağım. İnşallah bu kongre sürecine yeni bir arkadaşımıza bayrağı devredeceğim."

Editör: Süper Kanal TV