İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, daha önce Ukrayna´dan ülkemize gelen ve Bursa, İnegöl, İzmir, İstanbul, Antalya ve Denizli´ye yerleşen yaklaşık 120 Ahıska Türkünün İnegöl´de toplanıp, hükümetin Erzincan Üzümlü´de kendileri için hazırladıkları konutlara yerleşmek için İnegöl´den Erzincan´a hareket edeceğini belirtti. Türkiye´nin Ahıska Türklerine sahip çıktığını belirten Mehmet Taş, "Ben her zaman şunu söylüyorum; Türkiye güçlü olmalı. Çünkü şunu biliyorum ki; dünya üzerinde mazlumların tek hamisi Türkiye´dir" dedi.
Ukrayna´dan daha önce gelen Ahıska Türklerinin İnegöl´de toplanacağını belirten Mehmet Taş, Türkiye´nin mazlumlara sahip çıktığını ifade ederek, "2 Yıldır Ukrayna´da yaşayan Ahıskalı Türkler ile alakalı çalışmalarımız vardı" ifadeleri ile konuşmasına başlayan Taş, "Şu anda Erzincan´ın Üzümlü İlçesinde devletimizin yaptığı konutlar hazır. Ukrayna´dan gelen 150 aile, yine o bölgeden gelmiş olan Türkiye genelindeki 25 aile, Erzincan´a hareket edecek. Ukrayna´dan daha önce ülkemize gelen Ahıska Türkleri İnegöl´de toplanacak. Yaklaşık 25 aileden oluşan 120 kişi İnegöl´de toplanacak. Bursa, İnegöl, İzmir, İstanbul, Antalya ve Denizli´de bulunan aileler İnegöl´e gelecek. Bunlarla alakalı yarın (Bugün)  Park Caddesi´nde bulunan Derneğimizin önünde hareket ederek, Erzincan Üzümlü´ye gidecek. Daha sonra oradaki konutların devir teslim töreni olacak" dedi.

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Hükümete teşekkür eden Taş, "Ben özellikle Cumhurbaşkanımıza bize olan yaklaşımlarından dolayı, bize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başbakanımıza, ilgili bakanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ahıska Türklerini sahipsiz bırakmadılar. Ülkemizin içinde bulunduğu bunca sıkıntı içerisinde, tabi ki gönül isterdi ki daha çabuk olsun ama biz hiç bir zaman kendi sorunumuzu, ülkemizin sorunlarının üzerinde tutmadık. Ülkemizde sorun varsa, önce ülkemizdeki sorunun çözümü için destek olduk. Biz devletimizin hep arkasında durduk. Biz bu açıklamaları yaparken, boş konuştuğumuzu, bizimle ilgilenmeyeceklerini belirterek bazı insanlar bize sitem ediyordu. Erzincan´a gidecek ve oraya yerleşecek olan aileler, bu sözleri kullananlara güzel bir cevap olacaktır. Türkiye´nin Ahıska Türklerine bakışını daha iyi anlatacaktır. İnşallah devamında vatandaşlık ile alakalı çalışmalara başlamışlar. Bunla alakalı kısa sürede bir çözüm olunca, zaten %80 problemler çözülmüş olacak" diye konuştu.

TÜRKİYE MAZLUMLARA SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye´nin dünya üzerindeki bütün mazlumlara sahip çıktığını ifade eden Taş, "Ben her zaman şunu söylüyorum; Türkiye güçlü olmalı. Çünkü şunu biliyorum ki; dünya üzerinde mazlumların tek hamisi Türkiye´dir. Bunu son zamanlarda Suriye´ye yaklaşımından, Bayırbucak Türkmenlerine yaklaşımından görüyoruz. O yüzden ülkemizde uç söylemleri geride bırakmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde devletimiz ile birlikte olmak gerekiyor. Çünkü  Türkiye güçlü olursa, mazlumların sorunları da çözülür. Bu sadece ülkemiz için değil, dünya üzerinde, İslam Alemi üzerinde bir sürü sıkıntılar var. İkilik çıkarılarak, nifak sokularak ülkeler karıştırılmaya çalışılıyor. Bunun önüne geçecek olan ülke, ben iddia ediyorum Türkiye´dir. O nedenle biz içimizde birlik ve beraber olalım, devletimizin yanında yer alalım. Çünkü  bu vatan bizim, bu bayrak bizim"  ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ PASAPORT VERMİYORLAR

Taş, "Rusya ile gerilim nedeni ile Ahıska Türklerinin sıkıntılar çektiğini de belirten Taş, "Türkiye´den gidenlere aşırı derecede baskı uygulanıyor. Orada yaşayan Ahıska Türkleri ise daha zor durumda. Şimdi pasaport vermiyorlar Ahıska Türklerine. Rus vatandaşı ama Türk oldukları için pasaport vermiyor. Zaman zaman bölgesel çatışmalar oluyor. Hatta bir kaç Ahıskalının öldürüldüğünü duyduk. Yani burada da artık gerekirse oranın tahliyesi ile alakalı da görüşme yapacağız. Tabi hükümetimizde şu anda orada gerçekleşen olayları takip ediyor. Kısa sürede çalışmalar yapmamız gerekecek çünkü Ahıska Türklerinin 2. bir katliamından korkuyoruz" ifadelerini kullandı.