Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)´nin aldığı kararla Mesudiye, Kulaca,Hamamlı ve Ortaköy mahalle bağlantı yollarının ağır tonajlı araçlar tarafından kullanılmasına izin verilmeyecek.
 Hayata geçirilen yeni uygulama hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Mesudiye Kulaca, Hamamlı ve Ortaköy mahalle bağlantı yolları ağır tonajlı araçlar tarafından kullanılmaktaydı ve bu kullanım sonucunda yoğun bir araç sirkülasyonu oluşmakta idi. Bunun sonucunda da mahalle içinden geçen ağır tonajlı araçlar yüzünden tehlikeli durumlar ortaya çıkabiliyordu. Tehlike oluşturan bu trafik akışının engellenmesi ve söz konusu araçların mahalle bağlantı yollarını kullanmamaları için denetim yetkisi bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak yürütülen çalışma sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yeni bir karar alınmıştır” dedi.

 Yiğit konuşmasının devamında; “Alınan karar sonucunda Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan boyut ve ağırlık kontrol noktasına girmek istemeyen araçlar söz konusu bu yolları artık kullanamayacaklardır. Ayrıca kantara girmemek için bu yolu kullanan ağır tonajlı araç sürücüleri bu yola girdikleri taktirde cezai işleme tabi tutulacaktır. Uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için öngörülen bu noktalarda tabela montajları yapılarak denetim ve uygulamalar da başlamıştır” dedi.

 

Yiğit; “Hayata geçirilen bu yeni uygulamaya araç sürücülerinin kesinlikle uymaları gerektiğini buradan bir kez daha belirtir, yürürlüğe konulan bu uygulamanın mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder,saygılarımı sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Süper Kanal TV