Yılbaşı nedeniyle fidan kesiminin önüne geçmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen “Ağaç Kesme Fidan Dik kampanyası” kapsamında dün İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sani Konukoğlu cami yanında 5 bin adet fidan dağıtımı yapıldı. 
Konukoğlu cami yanında kurulan stantta İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak ve personeli kendi elleriyle yoldan geçen vatandaşlara fidan dağıttılar.

Dağıtım sırasında açıklama yapan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, “Yeni yıl nedeni ile ormanlarda yılbaşı çamı olarak, çam, göknar gibi ağaçların usulsüz olarak temin edilmeye çalışıldığına ilişkin duyumlar alınmaktadır. 6831 sayılı orman kanunun 14´ncü maddesinde ormanlarda her türlü ağacın kesilmesinin sökülmesinin yasaklandığını, 91´nci maddesinde ise bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırabileceğinin öngörüldüğünü, kesilenin fidan olması durumundan cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini hatırlatıyor ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Fidan dikme kampanyamıza katılan ilçe halkına teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale gelen bu kampanyamız ile Sani Konukoğlu Camii önünde 5 bin adet fidanı ücretsiz dağıttık” dedi.