Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Birol Atay yaptığı yazı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’un ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi kesinlikle kabul edilecek bir karar değildir. 

Bu açıklama bölgeyi krize, kaosa ve karşılıklı çatışmalara sokup bölgede felakete yol açacaktır. Kudüs Müslüman aleminin ortak davasıdır. Müslümanların değer verdiği üçüncü şehirdir. Müslümanların ilk Kıblesi olup, Miraç muzicesinin gerçekleştiği yerdir. 

Bu meselenin sadece Filistin meselesi değil, bütün Müslümanların ortak meselesi olarak görülmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. 

Birleşmiş Milletler tarafından teminat altına alınan Kudüs’ün statüsünü korumak tüm dünya devletlerinin bölgede yaşanacak olan kargaşa, kavga, kaos ve krizi önlemek başlıca görev ve sorumluluklarıdır.

Bu karar ile Yahudilerin, İslam ve Hırıstiyanlık kutsalları üzerindeki vesayetini kabul etmektir. Dolayısıyle dünya Müslüman ve Hırıstiyanlara yönelik savaş ilanı anlamına gelen bu karardan ABD en kısa zamanda geri dönmelidir.
Editör: Süper Kanal TV