Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla belediyelerin vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet etmesi, bu kapsamda personel bulundurulması ve gece-gündüz hizmetlerin devam ettirilmesi ile ilgili 81 ile genelge gönderilmesiyle başlayan Açık Belediyecilik uygulamasına İnegöl Belediyesi öncü oluyor.16 aydır ilçe halkının her türlü istek, beklenti, tavsiye ve şikayetlerini 7/24 alan İnegöl Belediyesi, açık belediyecilik uygulamasına örnek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

“BÖLGESİNDE EN HIZLI ÇALIŞAN VE ÇÖZÜM ALINAN MERKEZE SAHİBİZ”
7/24 esaslı açık belediyecilik uygulaması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak hızlı, etkin, çözüm odaklı ve hedefi 12’den vuran bir hizmet anlayışımız var. Göreve geldikten sonra belediye hizmetlerinin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için hayata geçirdiğimiz Çözüm Merkezi, bugüne kadar ortaya koyduğu performans ile bölgesinde çözümün merkezi olma noktasında en hızlı çalışan ve çözüm alınan merkez konumuna yükseldi” diye konuştu.

“İŞTE, EVDE, HER YERDE BELEDİYEM BENİMLE”
Yeni nesil belediyecilik hizmetleri kapsamında hizmetlerin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini belirten Taban, “İşte, evde, her yerde belediyem benimle sloganıyla 8.00 -17.00 mesai mefhumunun dışına çıkarak, vatandaşlarımızın bulundukları her yerden belediye ile alakalı hizmetleri almasını arzuluyoruz. Şeffaflık ve katılımcı belediyecilik anlayışını ortaya koyarak bir bir hizmetlerimizi yerine getirmenin uğraşısını veriyoruz.”

7/24 AÇIK BELEDİYECİLİĞE ÖNCÜYÜZ
Bu noktada 7/24 açık belediyecilik uygulamasına öncü olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taban, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla 81 ile gönderilen genelge ile artık belediyeler 7/24 vatandaşın hizmetinde olacak. Bizler, çok şükür bu uygulamaya daha önceden başlamıştık. Çözüm merkezimiz 7/24 vatandaşımızın hizmetinde. Belediye personelimiz sabaha kadar görevinin başında. Belediyemize ulaşan tüm istek ve talepler ivedi bir şekilde çözümleniyor. 16 aydır ilçe halkının her türlü istek, beklenti, tavsiye ve şikayetlerini gece-gündüz demeden alan bir kurum olarak, 7/24 açık belediyecilik uygulamasına örnek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

BELEDİYEYE KOLAY ULAŞIM
Vatandaşlarımızın tüm dilek, öneri ve şikayetlerini ivedi bir şekilde sonuçlandırıyoruz diyen Taban, “Belediye hizmetlerinin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için hayata geçirdiğimiz Çözüm Merkezi ile, vatandaşlarımız Alo 153 Çözüm merkezi hattımız ve 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numaramızdan istek, talep, öneri ve şikayetlerini 7/24 bizlere ulaştırabiliyorlar. Çözüm merkezine gelen tüm istek ve talepler sahadaki başta zabıta personelimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza ivedi bir şekilde iletiliyor. En hızlı ve etkin bir şekilde sorunları çözüyoruz. Ayrıca yeni nesil belediyecilik hizmetleri kapsamında hizmetlerin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için Çağrı Merkezi uygulamasının yanı sıra e-belediye uygulamasını yeni yüzüyle hayata geçirerek ve e-devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr üzerinde belediyemizin mevcutta 5 olan hizmet sayısını 23’e çıkartarak vatandaşlarımızın belediyeye en kolay şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz.”

Taban son olarak, “Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’e ve bu şehre değer katan vatandaşlarımız için 7/24 çalışmaya devam edeceğini buradan bir kez daha ifade eder, daha yaşanabilir bir şehirde hep birlikte olmak ümidiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Süper Kanal TV