18 Eylül 2017 Pazartesi günü ilk ders ziliyle başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı karne dağıtımıyla sona erdi. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

 

15 günlük tatilin ardından okullar 5 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

 

İnegöl protokolü karne dağıtımı için Hamzabey İlk ve Ortaokulu’ndaydı. Okulda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak olan protokol üyeleri, velilere karne uyarısı yaparak, karnenin öğrencilerden değerli olmadığı vurgusu yaptı. Bu yıl ilk kez karne alma sevinci yaşayan birinci sınıf öğrencilerinin mutluluğu ise yüzlerinden okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

Türkiye genelinde18 milyon civarında öğrenci ve 900 bin civarında öğretmen, İnegöl’ümüzde ise 54 bin 500 örgün öğretimde, 7 bin 500’de açık öğretimde olmak üzere toplamda 62 bin civarında öğrencimiz ve 3 bin 458 öğretmenimiz 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayarak tatile girdi.”

 

“Böylece yoğun bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 05 Şubat 2018 tarihinde 2. dönem yeniden ders başı yapmak üzere 14 gün süreyle dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar. Bu dönemi kazasız belasız geçirdik” dedi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Bilican, “Gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe yürüyen bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrencilerimiz, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız.”

 

“Bu sayede ikinci döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki; notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz.”

“Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz ise ümitsizliğe kapılmadan 2. Dönemde daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Her öğrencinin belli bir kapasitesi vardır. Öğrencilerimiz mevcut kapasitelerini kullanırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır.”

 

“Sevgili öğrenciler hepinizin içinde bir güzel vardır. Kiminin içindeki güzel uyumaktadır. O uyuyan güzeli uyandırırsanız göreceksiniz ki birçok şey düzelecektir. Yeter ki içinizdeki sesi dinleyin ve kendinize iyi hedefler belirleyin” diye konuştu.

 

Velilere de seslenen Bilican şöyle konuştu;

“Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim öğretim dönemi boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun için de o kadar sorumluluğunuz var demektir.”

 

“Eğer bir başarısızlık varsa sebepleri araştırılmalıdır. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün çocuklarımızı azarlayarak rencide etme ve onların heveslerini kırma ve cezalandırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Onların yeteneklerini keşfederek bu doğrultuda çocuklarınızı yönlendirin.”

 

“Başarılı olabileceğine ikna etmeye çalışın. Teşvik ederken de eleştirirken de abartıdan kaçının. Çocuklarınızla güven bağı oluşturmaya gayret edin. Göreceksiniz ki daha olumlu neticeler alacaksınız.

Bu vesileyle öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sevgilerimi sunarak hayırlı tatiller temenni ediyor ve başarılar diliyorum.”

 

Editör: Süper Kanal TV