Alınan bilgilere göre İnegöl ilçe jandarma Komutanlığı, Jasat Komutanlığı ve  Yenice jandarma karakolu Komutanlığınca kurulan özel ekip ile çeşitli tarihlerde meydana gelen beş faili meçhul olayın şüpheleri istihbari çalışma ve kamera kayıtları inceleme neticesinde tespit edildi.

Cumhuriyet savcılarına bilgi verilerek olaya karışan şüphelilerden 5'i yakalandı biri ise firar durumda olduğu ve yakalama çalışmaları devam ettiği öğrenildi.ilçe jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında şüpheliler tarafından gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen 24 yaşındaki R.Ç, 20 yaşındakia A.Ö, 18 yaşındaki E.A, 20 yaşındaki O.Y, 15 yaşındaki F.Y, ve 14 yaşındaki Y.T düzenelen operasyonla yakalanırke, 20 yaşındaki A.Ö ise her yerde aranıyor. Yakalanan 5 kişi ilçe jandarma komutanlığına götürüldü.

Ekipler tarafından gözaltına alınan şahıslar F.Y ve Y.T ilk olayı 6 Mart 2018 tarihinde Yenice köyü mahallesi mobilya caddesinde  4000 TL değerindeki Samsung marka tableti çaldığı tespit edildi.  ikinci olay ise 20 Haziran 2018 tarihinde Yenice köyü mahallesi Yenice köprüsü üzerinde bulunan bir işyerinde meydana geldi. Zanlılar burada 5000 TL değerinde nakit parayı çalarak kayıplara karıştı. 

Aynı şahıslar  üçüncü olayı ise 29 Haziran 2018 tarihinde yine Yenice köyü Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Girdikleri bir işyerinde çelik kasayı çalan şahıslar kasa içerisinde bulunan 18.000 $’ı Ayrıca iki ayrı banka ait 50 adet çek ve müşterilerine ait 20 senedi aldılar. 

Son olayı ise  30 Haziran 2018 tarihinde yine Yenice köyü mahallesi FSM bulvarı üzerinde bulunan bir mobilya işyerinde meydana geldi. Bu işyerinde de bir adet plazma TV bir adet kol saati çalındı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler güvenlik kamera görüntüleri ile birlikte yaptıkları istibari çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren altı kişiyi tespit etti. Jandarma ekipleri Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla birlikte harekete geçerek beş şahsı gözaltına aldı bir şahıs ise her yerde aranmıyor. yakalanan beş kişiye jandarmadaki ifadelerini ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan hırsızlık olayları da işyerindeki güvenlik kameralarına saniye saniye takıldı. olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Hırsızlık olayına karışan 6 zanlı sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Süper Kanal TV