Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, 1965 Yılında Eğitim ve Öğretim hayatına başlayan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin şimdiye kadar 10 binin üzerinde öğrenciyi mezun ettiğini, bu öğrencilerin şimdilerde mobilya anlamında çok önemli kariyerlere sahip olduğunu belirtti. Tayyip Ali Demir, sanayi sektörü için 6 alanda kalifiyeli eleman yetiştirdiklerini belirterek, "İnegöl sanayi sektörünün 6 alanında kalifiyeli eleman yetiştirmekteyiz" dedi.
Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, okul tarihinde şimdiye kadar 20 binin üzerinde öğrenci kaydı yaptırıldığını, ve 10 binin üzerinde de mezun verdiklerini belirtti.
 
6 ALANDA KALİFİYELİ ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR
6 Alanda İnegöl sanayisine kalifiyeli eleman yetiştirdiklerini belirten Demir, "2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı sonunda 500'e yakın mezun vereceğiz. İnegöl sanayi sektörünün 6 alanında kalifiyeli eleman yetiştirmekteyiz. Bunlardan Mobilya İç Dekorasyon Tasarım Alanı, Metal Teknoloji Alanı, Elektrik Elektronik Alanı, Makine Teknolojisi Alanı,Bilişim Teknolojisi Alanı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı olmak üzere 6 alanda sektöre kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz" dedi.
 
MOBİLİYUM İLE DEVAM
"Özellikle bu sene mobilya bölümünden tasarım dalının öğrencilerini Mobiliyum AVM içerisinde tahsis edilen alanda öğrencilerimiz haftanın iki günü oraya gidiyorlar, sınıf ortamında işledikleri dersi orada uyguluyorlar" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Demir, "Bildiğiniz gibi Mobiliyum AVM içerisinde 200 mağaza var. Oraya gelen misafirler de öğrencilerimizi  görmüş oluyorlar. Yani yarın bir gün orada keşfedilirlerse, ilerisi için çok daha iyi yerlere gelebilirler. Bunu geçen sene uyguladık bu sene de devam ediyoruz" diye konuştu.
 
OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli protokolü ile ilgili bilgi veren Demir, "Bakanlığımızın özellikle üzerinde durduğu Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli diye bir protokol var. Bu protokolü biz 4 alanımızda sanayi sektörümüz ile protokol haline getirdik. Mobilya alanında ve özellikle de döşeme alanı üzerinde, öğrencilerimiz oraya gidecekler, orada sektörle iç içe, el becerilerini okul ortamından sanayiye taşıyacaklar. Yine Metal, Elektrik ve Makine alanlarının bu protokolde bulundurarak devam edeceğini söyleyelim" ifadelerini kullandı.
 
DİPLOMA İLE BİRLİKTE İŞYERİ AÇMA BELGESİ
Öğrencilerin diplomaları ile birlikte kendilerine işyeri açma belgesi de verildiğini belirten Demir, "Hatırlarsınız 50. Yılımızı kutlamıştık. 1965 Yılında Eğitim Öğretime başlamış okulumuz. Bu sereç içerisinde 20 binin üzerinde okulumuza öğrenci kaydolmuş. 10 Binin üzerinde öğrencimiz diplomalarını almış. Son iki yıldır da diploma ile beraber iş yeri açma belgesi de veriyoruz öğrencilerimize. Bir de Europass dediğimiz sertifika da veriyoruz. Yani iş bulmaya gittiğinde Europass belgen var mı denildiğinde, belgesini de gösterebilecekler. Okulumuzdan mezun olan öğrenciyi sanayi sektörümüz kucağını açmış beklemektedir. Akhisar'da okul açılışına gelen Bakanımız, "Meslek liseleri, memleket meselesi" demişti. Dolayısıyla Meslek liselerine önümüzdeki yıllarda bakanlığımız da çok önem verecek. Türkiye genelinde meslek lisesi olma oranı %65'in üzerinde olması için çalışmalar var. Ama Bursa civarında zaten %65'in üzerinde" dedi.
 
MESLEK LİSELERİNDE ARTIŞ VAR
Son yollarda meslek liselerinde artış meydana geldiğini ifade eden Demir, "Bütün alanlarımızda eğitim öğretim devam etmekte. Meslek lisesi memleket meselesi konumunda İnegöl'de son yıllarda meslek liseleri de arttı. Yoğun öğrenci konumu belirli bir standarda düşecek. Yani 2 yıl önce 1800 civarında olan Dörtçelik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrenci sayısı, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda 1400 civarında. Yani kademeli olarak bir düşüş var. Yani bu düşüş yanlış algılanmasın, İnegöl'de meslek liselerinin artması, özel liselerin açılması, bunu belirli bir standarda getiriyor" şeklinde konuştu.
 
5 YILDIZ OTEL GİBİ
Dörtçelik Erkek Öğrenci Yurdu'nun 5 yıldızlı oteli aratmadığı ama öğrencilerin yurda ilgi göstermediğinden yakınan Demir, "İddia ediyorum 5 yıldızlı otel gibi pansiyonumuz var. Ama baktığınız zaman bu pansiyonumuzda fazla öğrenci kalmıyor. Sıcak suyundan her şeyine kadar mevcut. Yani bir önemsizlik var. Buradan da söyleyeyim; yani bizim okulumuzda okumuyor diye bu pansiyonda kalamaz diye bir kaide yok. Öğrenci farklı okulda da okuyup, gelip bizim pansiyonumuzda kalabilir" dedi.
 
Demir şu ifadeleri kullanarak konuşmasını sonlandırdı; "Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnegöl'deki meslek liseleri içerisinde birinci sırada tercih edilen okul, kız öğrencilerin dışında diyelim. Bunun tabi merkezde bir okul olması da var. Bütün alanlarda öğretmenlerimizde hiçbir eksiğimiz yok. Hatta norm kadro fazlamız var eksiğimiz yok, o yönden öğrencilerin yetişmesi açısından velilerimiz buna güveniyorlar. Meslek lisesine verdiğim zaman, çocuğum güzel bir eğitim alacak diye bu ümit ile öğrencilerini okulumuza gönderiyorlar. Son iki yıldır Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrenci kalitemiz yükseliyor"