Türkiye genelince çeşitli nedenlerden dolayı 753 yerde muhtarlık seçimi yapılacak. İnegöl’de ise kırsal Sarıpınar Mahallesi, Osmaniye, Mahmudiye ve Mesudiye Mahallelerinde de muhtarlık seçimi yapılacak. Sarıpınar Mahalle Muhtarı Münür Muyan, Osmaniye mahallesi Muhtarı Şaban Ergani ve Mahmudiye Mahalle Muhtarı Raşit Alan hayatını kaybetmesinden dolayı, muhtarlık işleri azalar tarafından gerçekleştirilmişti.

6 Haziran tarihine kadar yine azalar tarafından muhtarlık işlemleri devam edecek. 6 Haziran tarihinde yapılacak seçimin ardından Sarıpınar, Osmaniye ve Mahmudiye mahallelerinde yeni muhtarlar göreve başlayacak. Mesudiye Mahallesi’nde de seçimler gerçekleştirilecek. Mesudiye Mahalle Muhtarı Mizam Karakaş, görevinden istifa etmesinin ardından muhtarlık koltuğu boş kalmıştı.

Öte yandan Osmaniye, Mahmudiye ve Mesudiye Mahallelerinde muhtar adayı olan çok sayıdaki aday, 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan seçimler için bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlara oy kullanmaları için çağrıda buluyor. Yapılacak seçimle birlikte bu 4 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek. 

Editör: Süper Kanal TV