Rizeli Ali Çorapçı, Mehmet Yılmaz ve Uğur Çetin'in yazışmaları sonucu 1981'de Geyikli 4. Deniz Piyade Taburu'nda görev 62  er ve erbaş inegöl'de bir araya geldi.Yemekte aileleriyle bir araya gelen 4. Piyade taburu 39 yıl sonra tekrardan o günün komutanı Albay  Bülent  Zenginyürek'e tekmil verdi. 

Vatani görevini yaparken birçok şeyi paylaşan ve teskerelerini aldıktan sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hayatlarını sürdüren asker arkadaşları buluşmada duygulu anlar yaşadı.

Aradan geçen 39 yılın ardından ikinci kez buluşan arkadaşlar askerlik anılarını paylaşıp hasret giderdi. Buluşmanın organize edilmesini sağlayan Çavuş Uğur Çetin şunları söyledi. “Çanakkale Geyikli’de görev yapan, memleketin dört bir yanından gelen, silah arkadaşlarımla 39 yıl sonra İnegöl’de bir araya geldik. İnegöl Kaymakamımızın da katıldığı etkinliğimizde çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Bu etkinliklerde anılarımızı tazeliyoruz. Yıllar geçse de bu birlikteliği bozmak istemiyoruz. İnegöl Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla İnegöl Kent Müzesi’ni, Oylat Mağarası’nı gezdik ve İnegöl köftesini yerinde yedik. Gelecek yılın Eylül ayında tekrar bir araya gelmek için Marmaris’te olacağız.” dedi.

Editör: Süper Kanal TV