Mobilya kenti İnegöl’de 8-13 tarihleri arasında izlenime açık kalacak 36. Modef Expo fuarı için son hazırlıklar yapılıyor. Mobilya başta olmak üzere dolaylı yoldan Otel, market, restoranlar gibi birçok sektörü ilgilendiren İnegöl’ün dünyaya açılan kapısıolan Modef Expo fuarı önümüzdeki hafta Salı günü saat 14.00’de izlenime açılacak.
27 bin 100 metrekare kapalı ve çadır alandan oluşan MODEF fuar alanında 180 mobilya firması stantlarında yeni ürünlerini dünyaya sunacaklar. Dünyanın 35 ülkesinden de ziyaretçilerin akın edeceği fuara, 20 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda ve Fas olmak üzere dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geleceğini bildirdi.
180 FİRMA KATILACAK
MODEF Fuarcılık toplantı salonunda yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “36. kez düzenlenen 8-13 Kasım MODEF Expo Fuarımız önümüzdeki Salı günü açılacaktır. 27 bin 100 metrekare alanda 17 bin 500 metrekare stant alanıyla birlikte fuarımız açılışını gerçekleştirecektir. Bu sene fuarımıza İnegöl’ümüzde üretim yapan 180 değişik firmamız katılımcı olacak.” dedi.
20 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü;“Bu sene ziyaretçi kapsamında hem yurtiçi hem yurtdışından 20 bin düzeyinde ziyaretçi bekliyoruz. Komşu ülkelerde yaşanan ekonomik ve siyasi krizler de artık bu ümidimizi kırmıyor. Gerek Kuzey Afrika’dan gerek Ortadoğu’dan aynı şekilde ziyaretçilerimizi ağırlamayı hedefliyoruz.”
FUAR ALANI YENİLENDİ
“Bu sene fuar alanındaki stantlarımızla ilgili bir yenilemeye gittik. Eski stantlarımız komple yıkıldı. Şuan itibariyle yeni stantlarımız tamamlanmaya çalışılıyor. Firmalarımız dekorasyonlarını iki gün içinde tamamlayacaklar. 8 Kasım’da açılacak olan fuarımızda da MODEF Expo stant anlamında yeni yüzüyle ziyaretçilerin karşısına çıkacak. Bu bağlamda portatif alanımız var. Bunda da bir yenilemeye gittik. Bu çadır alanımızın ön cephesini camekân bir çerçeveyle değiştirdik, daha modern ve güzel bir görüntüye sahip olacak şekilde değiştirdik. Çadır alanımıza giren firmalarımız memnun ayrılacaklar ve bu sistemden daha fazla faydalanacaklardır.”
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ZİYARETÇİLER GELECEK
“8-13 Kasım MODEF Expo’da yurtdışı alım heyeti ile ilgili de birkaç programımızı değiştirdik, özellikle bizim İnegöl’den daha önceki yıllarda fuarımıza katılan, ziyaret eden firmalarımızla tek tek görüşülerek yeniden fuarımıza davet edildiler. İnşallah bu sene, geçmişte fuarımızı ziyaret eden müşterilerimizi yine ağırlayacağız. Bunun yanında hedefimiz yeni pazarlara ve yeni ülkelere açılmaktır. Bu bağlamda birçok değişik ülkeye birebir personelimiz tarafından ziyaretler yapılarak firmalar fuarımıza davet edildi. Bunların başında İsveç, Fas, Kanada, Birleşik Arap Emirlikler, Güney Kore, Balkanlar, Suudi Arabistan, İspanya, Belçika, Almanya gibi ülkeler var. Bu ülkelerde de personelimiz, MODEF çalışanlarımız hem birebir ziyaretlerle hem birebir görüşmelerle firma profili araştırarak çok ciddi bir çalışma yaptılar. İnşallah yeni pazara da MODEF Expo ile açılmış olacağız. İlk defa İnegöl’e gelecek yeni ziyaretçilerimizi ağırlamak istiyoruz. Bu firmaların hem uçak bileti hem otel rezervasyonları yapıldı. Bir aksilik olmazsa bu firmalarımız fuarımızı ziyaret edecekler.”
35 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ GELECEK
“35 ülkeden birebir tespit edilerek 240 firmadan 349 kişi MODEF tarafından resmen davet edilmiştir. Bunlar ilk defa fuarımıza gelecek firmalardır. Bu firmaların da MODEF tarafından uçağı ve konaklaması karşılanmıştır. Biz periyodik olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda, fuar ziyaretlerinde ve buna benzer etkinliklerde bulunduğumuz yerlerde MODEF fuarımızın hem davetiyesini dağıttık hem tanıtım yaptık. Özellikle Çin’de bulunan 2 fuarda MODEF davetimizi gerçekleştirdik. High Point Amerika fuarımızı ziyaret ederek davetiyelerimizi dağıttık. İnşallah buradan da ziyaretçilerimiz gelecektir. Maybe Home dergisi ile 1550 Avrupa perakende mağazasına davetiye dağıtımı gerçekleştirdik. 1550 Avrupa perakende mağazası bugün itibariyle MODEF fuarından bilgilenmiş durumda. İnşallah organizasyonumuzla birlikte fuarımızı ziyaret ederek iştigal edecekler. Bilgi bankamızda bulunan tüm firmalara tek tek mail çekilerek davetler gerçekleştirildi. Burada İnegöl’ümüzde bulunan İMİDER’le birlikte toplantılar yaptık ve toplantılar neticesinde ortak çalışmayla firma analizi gerçekleştirdik. Doğru firmalara ulaşarak fuarımıza davet etmeye çalıştık.”
ULUSAL REKLAMLAR YAPILDI
“Yurtiçi VİP davetiyemizi 5 bin adet adreslere gönderdik. Bu doğrultuda yoğun çalışmalar yaparak tamamladık. 8 Kasım’da bu çalışmaların neticesinde yurtdışından fuarımıza ciddi alıcılar bekliyoruz. Bir ayağımız da medya tanıtım ayağımızdır. Hem İnegöl mobilyasını hem MODEF’i hem de İnegöl mobilya sektörünü ciddi anlamda tanıtmaya özen gösterdik. Ulusal TV’lerde reklamlarımız, bantlarımız çıkmaya başladı, canlı programlara çıkmaya başladık. Hem MODEF’i hem İnegöl mobilyasını ciddi şekilde anlatmaya ve tanıtmaya özen gösteriyoruz. NTV, CNN Türk, Blumberg, A Haber, TGRT, 24 TV gibi kanallarda fuarımızı tanıtan, İnegöl mobilyasını tanıtan canlı programlar düzenliyoruz. Bunun yanında ülkemizde diziler ciddi şekilde seyrediliyor, reyting elde ediyor. En üst düzeyde reyting elde edilen dizilerde de Pazartesi’den itibaren reklamlarımız dönmeye başladı. Ulusal radyolarımızda özellikle ilanlarımız, reklamlarımız devam ediyor. Süper FM, TRT FM, NTV Radyo gibi ciddi radyolar var. Bu radyolarda da fuar tarihine kadar reklamlarımız dönmeye devam edecek. Ulusal gazetelerde reklamlarımız yayınlanmaya başladı. Hürriyet, Sabah, Haber Türk, Yeni Şafak, Dünya gibi ciddi gazetelerde reklamlarımız dönüyor. Bu çalışmalardan üst düzey verim alıyoruz. Bunun yanında da açık hava billboard reklamlarımız var. Atatürk Hava Limanı’nda, İDO Deniz Seferleri liman sahasında çalışmalarımız var. İnegöl’de ve diğer şehirlerde de bu çalışmaları yapıyoruz. Bunlarla birlikte reklam ağımız da ciddi bir şekilde ivme kazandı. Bu seneki MODEF Expo fuarına yönetim kurulumuz olarak çok özenli ve ciddi bir çalışmayla hazırlandık. İnşallah bu çalışmalarımızın neticesini 8 Kasım’dan itibaren dünya mobilya sektörünü İnegöl’de buluşturarak elde ederiz. Programın oluşmasında, çalışmaların tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuar alanında hala çalışmalar sürüyor. Firmalarımız da ciddi masraflarla stantlar yapıyorlar. Özenlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 8-13 Kasım MODEF Expo’nun İnegöl ve Türkiye mobilya sektörüne ve İnegöl’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum”.