Almanya´dan tatil için İnegöl´e gelen yaşlı çift ile İnegöllü vatandaşı dolandırıp paralarını ve altınlarını alan dolandırıcı tutuklandı. 3 kişinin toplamda 78 bin lirasını dolandıran şahıs pişman olduğunu söyleyerek, kullanıldığını ifade etti.

Bir gün arayla bir almacı çift ile İnegöllü bir vatandaşı dolandıran genç tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Almanya´dan tatil amacıyla İnegöl´e gelen 76 yaşındaki Pamuk Yıldız ile 81 yaşındaki Recep Yıldız, altın almak için kuyumcuya gidip altın aldıktan sonra bir şahıs tarafından takip edildiler.

Yaşlı çiftin ev telefonunu bulup arayan dolandırıcı Mustafa Aktaş, yaşlı çifte kendini polis olarak tanıtıp, evlerine gitmişti. Yaşlı çifti, aldıkları altınların hırsızlık şebekesi tarafından çalınarak kuyumcuya satıldığı yalanını uydurarak kandıran dolandırıcı, altınları ve paraları alarak yaya olarak kaçmıştı.

52 bin lira değerinde para ve altınları alan şahıs emniyet ekipleri tarafından şüphelenilerek durdurulmuştu. Sırt çantasında yapılan arama da çaldığı altın ve paralar ele geçirilmişti.

52 BİN LİRA…

Çanta içerisinden çıkan 30 bin lira değerindeki altınlar ile Avro ve Türk Lirası olmak üzere 22 bin lirayı yaşlı çifte geri iade edilerek, dolandırıcı Mustafa Aktaş gözaltına alınmıştı.

BİRİNİ DAHA DOLANDIRMIŞ

Gözaltına alınan dolandırıcının bir gün önce İnegöl´de meydana gelen olayla alakasının olup olmadığını araştırmak için soruşturmayı derinleştiren emniyet ekipleri, bingo yaptılar.

Almancı çifti dolandırmadan bir gün önce İnegöl´de ikamet eden M.D. isimli şahsı arayan aynı dolandırıcı, kimlik bilgilerinin PKK´ya geçtiği yönünde yalanıyla onu da tuzağına düşürdü.

Dolandırıcının ağına düşen M.D., evindeki 20 bin TL ile 2 Bin avroyu bir paket içerisine koyup evinden çıktı. Telefon irtibatıyla dolandırıcının verdiği Orhaniye mahallesindeki bir sokağa gelen M.D., elindeki 26 bin lirayı dolandırıcıya kendi eliyle teslim etti.

Mağdur M.D., dün emniyet ekiplerince karakola getirilerek dolandırıcı ile yüzleştirildi. Mağdur M.D., dolandırıcının Almacı çifti dolandıran şahsın kendini de dolandırdığını teşhis etti.

İKİ SUÇTAN YARGILANACAK

Almancı yaşlı çift ile M.D.´yi dolandıran şahıs adliyeye çıkarıldı. Savcılığın ardından mahkemeye çıkarılan şahıs dolandırma suçu nedeniyle tutuklandı.

PİŞMANIM DEDİ AMA…

Adliyeden çıkarılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Aktaş, kendisinin yönlendirilerek kullanıldığını ifade etti kişilere “O. Çocukları” diyerek tepki gösterirken, pişman olduğunu da söyledi.

Mustafa Aktaş, Bursa cezaevine götürüldü.