Somuncu Baba Kuran Kursunda hafızlık eğitimi alan 29 hafız için hafızlık icazet merasimi düzenledi. Hafızlar için inegöl'de bir ilk gerçekleştirildi. 29 hafız mehter eşliğinde yoğun bir katılımla kortej yürüyüşüyle hafız oldukları camiye kadar yürüdüler. Öğle namazın ardından  başlayan programda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim görevlisi Kurra hafız Fatih Çollak, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, Dünya Kuran okuma yarışmalarında birinci olan İstanbul Fatih cami imam hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Eminönü Yeni Cami imam hatibi Ferruh Muştuer ile Balıkesir Balya Vaizi Adem Özdemir siyasi parti temsilcileri çok sayıda vatandaş ile hafızların aileleri katıldı.

Hafızlık İcazet Merasiminde ilk konuşmayı inegöl ilçe müftüsü İsmail Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu konuşmasında hafızlığın önemine dikkat çekerek bu programa uzaktan ve yakından gelen herkese bu evlatlarımızı yetiştiren anne ve babalara yakınlarına ve bu kursa destek veren sağlayan tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise, bizim geleceğimiz olan evlatlarımız bu ülkenin geleceği olan yavrularımız tam donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi bu ülke için ve islam coğrafyası için çok önemli. İlk önce eğitimlerini anne ve babalarından almalılar. Sonra milli eğitim camiasında öğretmenlerimizden. Tabiki bizim diyanetimiz ilçe müftlüklerimiz ve il müftülüklerimizin böyle programları gerçekten takdire şayan ben bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum diye konuştu.


 
Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise hafızlara övgü yağdırarak, hafız muhafızdır, hafız muhafaza edendir.Cenab-ı hakkın kuranı kerimini muhafaza etmek üzere istihdam ettiği mübarek insalardır hafızlar. Hafızlar meleklerin kendileriyle müsafa ettiği ve kerim meleklerin onlarla beraber olduğu çok kıymetli şahsiyetlerdir hafızlar. 

Son olarak konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli  öğretim görevlisi Kurra hafız Fatih Çollak bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Balıkesir Balya Vaizi Adem Özdemir, Dünya Kuran okuma yarışmalarında birinci olan  İstanbul Eminönü Yeni Cami imam hatibi Ferruh Muştuer ve İstanbul Fatih cami imam hatibi Bünyamin Topçuoğlu ile  sırayla Kur’an-ı Kerim tilaveti okudular.

 
Kur’an-ı Kerim tilavetinin hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız olan 29 öğrenci  tekbirlerle programa katılanlar tarafından ayakta karşılandı.  Hafız olan 29 öğrenci birer kısa süre okudular. Daha sonra İcazet Merasimi, Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın yaptığı hatim duasının ardından öğrencilere hediye takdimi ve icazet belgeleri takdim edilmesiyle son buldu.

Editör: Süper Kanal TV