İnegöl Belediyesi yeni nesil belediyecilik sistemine geçişle birlikte, 'ortak akıl' anlayışını da tüm şehre yaymak adına çalışmalara başladı.

İnegöl Belediyesi'nde başlayan değişim ve dönüşüm sürüyor. Yeni nesil belediyecilik anlayışı merkez alınarak yapılan düzenlemelerle birlikte, Belediye Başkanı Alper Taban'ın göreve geldiği günden bu yana ifade ettiği 'ortak akıl' anlayışını harekete geçirecek düzenlemeler de yapılıyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi'nin hazırladığı inegolunfikri.com web sitesi hayata geçirildi. Yine belediye personelinin tüm proje ve önerilerini doğrudan yönetime ileteceği fikir gölü projesi de start aldı.

İnegolunfikri.com web sitesinde vatandaşlar projelerini veya önerilerini yönetime doğrudan iletme imkanı bulurken, belediyenin görevli personelinin şehrin farklı noktalarında yaptığı röportajlar da burada yayınlanıyor. Röportajlarda vatandaşlara şehir hakkındaki görüşleri, hayallerindeki İnegöl, gördükleri eksiklikler ve yapılmasının fayda sağlayacağı projeler soruluyor. Fikir gölü projesinde ise belediye personeli projelerini mail, fikir gölü kutuları, mesaj veya doğrudan proje ofisine başvurarak iletme imkanı buluyor. Bu projeler Belediye Başkanı Alper Taban'ın başkanlığında incelenerek uygulanabilirliği araştırılıp hayata geçirilecek.

Belediye Başkanı Alper Taban, ortak akıl anlayışını yönetime yansıtacak bu iki projeyi, düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Projelere ilişkin konuşan Taban, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün İnegöl'ün fikri projesini tanıtalım ve beraberinde İnegöl Belediyesi içerisinde oluşturduğumuz fikir gölü projemizden biraz daha bahsedelim istiyoruz. İnegöl'ün fikri web portalımızı hayata geçirdik. Öncesinde her şeyin değiştiğini, dönüştüğünü, hiçbir şeyin yerinde saymadığını ve sürekli yeniliklerle karşı karşıya olduğumuzu bizzat yaşayarak görüyorsunuz. Bizler de kurum yöneticileri olarak bu değişikliklere ve yeniliklere ayak uydurarak günümüz şartlarında olması gerektiği gibi bir belediyecilik anlayışı ile hizmet etmek istiyoruz. Bu konuda gerçekten çok ciddi heyecanımız var."

"Göreve geldiğimizden bu yana sürekli olarak tespitler yapmaya çalıştık" diyen Taban, "Yeni nesil belediyecilik anlayışında kurumu değil şehri yönetmek ön plana çıkıyor. Akıllı belediyecilik anlayışıyla şehri en doğru şekilde yöneticilerin yönetmesi gerekir. Bizler de buna ayak uydurmak üzere bazı adımlar atmaya çalıştık. Bu kurumsal değişim ve dönüşüm kapsamında çözüm merkezimizi 7/24 esaslı hale dönüştürdük. Hayatımızda artık pek çok web sitesi var. Bunlarla ilgili vatandaşlarımız muhakkak kendileriyle ilgili olan sayfaları ziyaret ediyorlar."

258 bin vatandaşlar birlikte İnegöl'ü yönetelim diyen Taban, "Ben o fikri veren kişileri her yerde anmaya da hazırım. Fikir kimden gelirse gelsin bizim için çok önemli. inegolunfikri.com sitesine girdiğinizde bizlere direk mesaj ulaştırabileceğiniz gibi fikir ve önerilerinizi de gönderebilirsiniz. Oraya 2 satır bir fikrim var diyerek de yazabilirsiniz. Benim bir projem var deyip dosya da yükleyebilirsiniz. Burada aynı zamanda sahaya inerek biz mikrofon uzatarak vatandaşın nabzını da tutuyoruz. Sizin bu konuda fikriniz nelerdir diye soruyoruz. Evet, biz bir şeyler yapıyoruz ama vatandaş ne diyor, ne istiyor? Aldığımız görüşleri de burada kamuoyu ile paylaşıyoruz. İnşallah bizlere buradan düşüncelerinizi aktarırsanız biz de İnegöl'ü en güzel şekilde birlikte yönetmiş oluruz. Siteye girildiğinde belirli başlıklar var. Ben başkan olsaydım, hayalimdeki şehir, başkana mesaj, güncel konular, sahne senin gibi kategoriler var. Vatandaş buralardan ne iletmek istiyorsa iletebilecek" açıklamasında bulundu.

Vatandaş başkanla canlı yayın yapacak

Önümüzdeki günlerde web tv üzerinde yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Taban, "Her hafta belirleyeceğimiz bir günde vatandaşlarımızla onların sorularına cevap verebileceğimiz bir canlı yayın platformu oluşturmak istiyoruz. Oradan da soruları alıp cevap vermeye çalışalım istiyoruz. Yine kurumumuz içerisinde yapmış olduğumuz bir fikir gölü projesi var. Damlaya damlaya göl olur atasözünden yola çıkarak bunu oluşturduk. Benim fikrimden ne olacak demeyin. Kurumumuzda çalışan tüm arkadaşlarımızın hiç kimseye takılmadan fikirlerini bana ulaştırabileceği bir platform. Arkadaşlar hayal kurun. Büyük hayaller kurun. Çünkü her şey hayallerle başlıyor" şeklinde konuştu