OY VERME İŞLEMİ KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?
Türkiye'de tüm sandıklar bu seçimde ilk kez 17:00'da kapanacak. Önceki seçimlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde sandıklar saat 07:00'de açılıp akşam saat 16:00'da kapatılıyordu.

Seçimde oy kullanacak vatandaşlar, üzerinde kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden herhangi bir ile oy kullanabilecek. Ayrıca YSK'nın muhtarlıklar aracılığı ile seçmenlere gönderdiği seçmen bilgi kağıdının yanında getirilmesi zorunlu olmayacak, sandığa giden vatandaşlar hangi seçim sandığında oy kullanacağını YSK'nın internet sitesinden de öğrenebilecek.

Sandık kurulu görevlisi, oy kullanacak vatandaşın kimiliğini alarak seçmen listesinde ismini bularak kontrollerini (ad soyad ve T.C. kimlik numarası) yaptıktan sonra birleşik oy pusulası ile zarf ve seçim mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanacak.

CEP TELEFONLARI KABİNE ALINMAYACAK
Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme kabinine alınmayacak.

24 Haziran'da oy kullanancak vatandaşların oy pusulasına basılacak mühür, tercih edilen alanın dışına taşmayacak şekilde yapılması gerekiyor. Seçmenler, zarfı sandığa attıktan sonra, sandık seçmenin listesine yer alan isminin bulunduğu yerin karşısına tükenmez kalem ile imzasını atacak.

Oy kullanan vatandaş, oy verme kabininden dışarı çıkamadıça, hiç kimse o alana giremez.

İKİ AYRI OY PUSULASI TEK SANDIK
Oy kullanacak vatandaş, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

Birleşik oy pusulasında tercih edilen alanın dışına taşırmamak suretiyle 'EVET' ve ya 'TERCİH' mührü basılması gerekecek. Oy pusulasına seçmenlerin sandık başkanı tarafından verilecek mühür dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.


 
Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek başka bir birleşik oy pusulası verilmeyecek. Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak.

24 Haziran seçimlerinde önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayımı ve dökümü yapılacak.

Editör: Süper Kanal TV