İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Daire Amirleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum  Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, istiklâl mücadelemizin dönüm noktası olmuştur diyerek sözlerine başlayan Doğru: “Milletimiz Büyük Millet Meclisinin açılması ile egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

Necip milletimizin büyük meclisine kavuştuğu,  23 Nisan 1920; “Egemenlik ulusundur” diyerek dünya liderlerine örnek olan Ulu Önder Atatürk’ün ülke bekasını çocuklara bıraktığı gündür. İçinde büyük manalar barındıran 23 Nisan’ın  çocuklara bayram olarak hediye edilmesi Atatürk’ün  ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur. 
Geleceğimizin  teminatı, sevgili  çocuklar;
Sizler, milletimizin umudu aydınlık yarınlarısınız. Bizler; sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz için büyük bir şevk ile çalışıyoruz. Sizleri ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci,  değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetişmenizi sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Koca  yüreklerinizle, omuzlarınızda yükselteceğiniz ülkemizin aydınlık geleceği için Mustafa Kemal’in sizlere; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." seslenişi sizin yapabileceklerinizi, karakter ve kabiliyetinize olan güvenin göstergesidir. Yine; ülkemizi geliştirecek olanın sizler olduğunuzu, kendinizin ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek çalışmanız gerektiğini ve sizlerden çok şeyler beklendiğini unutmayacaksınız. Bu bilinçle daima ülkemizi büyütmek ve güçlü kılmak için çalışacaksınız.” Diyerek sözlerine devam eden Doğru tüm çocukların ve ilçe halkının bayramını kutlayarak sözlerine son verdi.  Bize bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyoruz. Çocuklarımızın ve tüm İnegöllülerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Editör: Süper Kanal TV