İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi işbirliğinde geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve “Çevre Bilinci Ve Kent Kültürü” konusunun işlendiği Kısa Film Yarışmasının ikincisi için çalışmalara başladı. Bu yıl “Ön Yargı” temasıyla yapılacak yarışmanın duyurusu bugün Belediye Başkanı Alper Taban ile Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı.

MUTLU BİR ŞEHİR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Önyargının bireysel ve toplumsal önemini anlatacak hikâyeleri sinemanın etkileyici gücüyle buluşturmayı, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmayı ve sinema sektörüne başlangıç yapmak isteyen yönetmenleri cesaretlendirerek onları desteklemeyi amaçlayan Kısa Film Yarışmasının duyurusuna ilişkin açıklama, 15.30’da Başkanlık makamında gerçekleştirildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Alper Taban; “Etkinliklerimiz kapsamında Kent Konseyimiz öncülüğünde geçmişte de uyguladığımız Kısa Film Yarışmasının farklı bir versiyonuyla ilgili duyuruyu yapmak üzere bir aradayız. Bildiğiniz gibi Kent Konseyimizle, yani şehrimizin ortak aklı ile şehrimizde pek çok projeyi hayata geçirdik. Bu İnegöl hepimizin, hepimizin ortak paydası. Şehrimizi güzelleştirebilmek adına bizler yerel yönetimler olarak altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına, kültür sanata kadar; spor, eğitim ve tüm başlıklarda vatandaşımızın yanında olmaya, onların hak ve hukukunu korumaya, muhafaza etmeye, beraberinde bu şehre güzellikler katmaya, mutlu bir şehir oluşturmaya el birliği ile çalışıyoruz. Burada Kent Konseyimizin de şehrimize katmış olduğu çok güzel destek ve katkılar var. Biz de şehrimizin ortak aklını önemsediğimizi ifade ediyoruz” dedi.

ÖNYARGI KONUSU İŞLENECEK
Kısa Film Yarışmasında ‘Önyargı’ konusunun işleneceğini ifade eden Taban; “Önyargının duygusunu bireysel ve toplumsal önemini sinemanın etkileyici gücünden faydalanarak anlatacağımız bir farkındalık ve toplumsal bilinç oluşturacak çalışma olacak. Yine tabi ki Kent Konseylerinin şehrimizin ortak aklı olduğunu ifade etmiştim. Buradan çıkan bu öneriyi de değerlendirerek ‘önyargı’ konulu kısa film yarışmasını Kent Konseyi Başkanımız ve yöneticilerimizle hayata geçirmiş olacağız. Burada daha önce çevre bilincini, kent kültürünü hayata geçirebilmek adına bir çalışma yapmıştık. Bu yıl da pek çoğumuzun şöyle bir düşündüğünde gerçekten kabul edeceği Önyargı konusunu işleyelim dedik. Yeri geliyor; atomu parçalıyoruz ama önyargıyı parçalayamıyoruz dediğimiz bir an oluşuyor. Hakikaten objektif değerlendirebilmek, önyargısız değerlendirebilmek, olaylara önyargısız bakabilmek adına inşallah bu güzel bir farkındalık çalışması olacak” diye konuştu.

JÜRİ ÜYELERİ VE ÖDÜLLER
Başkan Taban, yarışmanın jüri üyeleri ve ödüllerine ilişkin de açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu: “Burada yarışmamızın jüri üyeleri, profesyonelleri olacak. Yönetmen Fatih Yıldırım arkadaşımız, Selçuk Günaydın Yönetmen arkadaşımız, Faruk Saraç Tasarım MYO Öğretim Görevlisi Faruk Sinan Arpalı, Türkiye Görüntü Yönetmenleri Derneği Üyesi Osman Siewertsen, Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Keskin ve Tiyatro Sanatçısı Necmettin Özdemir jürimizi oluşturacak. 22 Mart Cuma gününe kadar başvuruları almış olacağız. Sonrasında da jüri üyelerimiz bunların değerlendirmesini yapacaklar. Derecelendirme ve ödüllendirmede ise 1’inciye 5.000 TL, 2’nciye 2.500 TL, 32üncüye de 1.000 TL ödülümüz olacak. Bir de mansiyon ödülümüz olacak. Mansiyon ödülünü kazanan arkadaşımız da profesyonel dizi veya sinema setini ziyaret etme hakkı elde edecek.”

“Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabileceğimiz alanlar olduğunu ifade etmiştik. Bunlar da inşallah şehrimizde daha mutlu, daha huzurlu, daha neşeli, daha hoşgörülü ve daha objektif değerlendirebilen vatandaşlarımızın oluşabilmesi adına katkı koyabileceğimiz alanlar olduğunu ifade etmek istiyorum. Yaptığımız çalışmanın hayırlara vesile getirmesini temenni ediyorum.”

BURSA VE İLÇELERİNDEN DE KATILIM SAĞLANACAK
Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ise “İnegöl Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz 2. Kısa Film Yarışmasında şuan itibariyle süreç başlamış bulunmaktadır. Bu güzel proje için öncelikle maddi ve manevi desteğini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Alper Taban’a ve Kültür İşleri ekibine teşekkür ediyorum. Bu seneki yarışmanın konusu Önyargı. Bu kısa film yarışmasında amacımız; genciyle yaşlısıyla bu kentte yaşayan insanların sanat ve sinemada varlık göstermeleridir. Her konuda başarı öyküsü yapan kentimizin bu alanda da başarılı olacağına inanıyoruz. İkinci amacımız ise; önyargı hem toplumları hem de devletleri çürütmektedir. Albert Einstein’ın dediği gibi ‘Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur’ ülkemizde de yüksek oranda var olan bu soruna dikkat çekmek istiyoruz İnegöl olarak. Önümüzdeki yıllarda bu kısa film yarışmasının ulusal boyutta olmasını, kentimizin ticari, turizm ve sanat konularında daha fazla tanıtılmasını arzu ediyoruz. Kısa film yarışmamız 22 Mart itibariyle müracaatlar sona erecek ve 29 Mart’ta da final programı olacak. Bu yılki kısa film yarışmamız Bursa ve ilçelerin tamamında olacaktır. Orada da çeşitli ilan ve reklamlarla duyurulacaktır. İnanıyorum ki yarışma sonrasında çok güzel kısa filmler ortaya çıkacak. Katılımcılara şimdiden çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.