Sanayi bölgesinde yaşanan endüstriyel atıklarla ilgili yapılan onlarca uyarı ve denetim sonucu değiştirmedi. Endüstriyel atıkların gelişi güzel bertarafını önlemek için kararlı bir şekilde yeni uygulamaları hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde 15 gün önce yeni bir birim oluşturmuştu. Kimi zaman üniformalı, kimi zaman sivil olarak sanayide endüstriyel atık denetimlerini sürdüren ekip, yaptığı keşifler sonucunda görüntüleriyle birlikte tespit ettiği 21 firmaya cezai işlem uyguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Amiri Fehmi Doğan ile birlikte bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek endüstriyel atıklarla ilgili kurulan birimin 15 günlük çalışması sonucu elde edilen verileri paylaştı. Taban, vatandaşları bir kez daha uyarmayı da ihmal etmedi.

EKİP HER AN SAHADA
İnegöl Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeler ile şehrin çehresini değiştirirken, vatandaşların da yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri adına her geçen gün artan hizmet ağı ile örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. İnegöl’ün gelişen sanayisi ve artan nüfusu ile endüstriyel atık üretme potansiyeli yüksek bir şehir olduğuna dikkat çeken Alper Taban, “Bu potansiyel ilçemize ekonomik manada artı değer katmasının yanı sıra çevre sağlığı ve çevre temizliği noktasında olumsuz olaylara da neden olmaktadır. Endüstriyel atık dediğimiz yani çeşitli sanayi kollarının üretim sonrası veya aşamasında elde ettiği ürünlerden arta kalan ve doğaya zarar veren endüstriyel madde ve materyallerin bertarafı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle zaman zaman kamuoyuna bilgiler veriyor, endüstriyel atıkları gelişi güzel etrafa saçan firma ve kişilere uyarı ve telkinlerde bulunuyoruz. İlçemizde endüstriyel atıkların gelişi güzel bertarafını önlemek ve yaşanacak her türlü çevre probleminin önüne geçebilmek amacıyla İnegöl Belediyesi olarak Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde bir denetim ekibi oluşturduğumuzu 15 gün önce duyurmuştuk. 11 kişiden oluşan ekibimiz denetimlerine başladı. Oluşturulan bu yeni ekibimiz sivil veya üniformalı olarak her an sahada bulunuyor ve bizzat gözleyerek, istihbarat alarak, çevre işyerlerinin kamera görüntülerini izleyerek, ihbarları değerlendirerek bu konuda yapılan ihlalleri tespit etmek suretiyle yasada öngörülen şekilde cezalar uyguluyor” dedi.

İNEGÖL’ÜN KİRLETİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Ekibin çalışmaya başladığı günden bugüne kadar yaptığı denetimler neticesinde 21 işyerine işlem yapıldığını ve bu işletmelere gereken uyarıların da yapılarak kanunda ön görülen cezai müeyyidelerin uygulandığını belirten Taban, “Ekibimizin titizlikle yürüttüğü denetimler neticesinde endüstriyel atıkların oluşturduğu çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Daha temiz, sağlıklı bir kent oluşturma çabamız sadece endüstriyel alanda değil her alanda devam ediyor. Ayrıca İnegöl Belediyesi Zabıta ekiplerimizin denetimlerine Bursa Büyükşehir Belediyemizin Zabıta birimi ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri de dahil olmasıyla birlikte hafta sonları ve gece kontrolleri sıklaştırılmıştır. İnegöl’ün bazı sorumsuz ve duyarsız kişiler tarafından kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. İnegöl her konuda örnek alınan bir şehir, çevre temizliği konusunda da örnek bir ilçe olmak adına mücadelemizi en etkili şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.