23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliklerle 23 Nisan’ı adeta bir haftaya yayan İnegöl Belediyesi, bu yıl ilk kez kutlamalar kapsamında bir yarışmaya da ev sahipliği yaptı. İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Hızlı Satranç turnuvasında; 8-9 yaş, 9-10 yaş ve 10 yaş üzeri olmak üzere 3 kategoride 140 kişi kıyasıya mücadele etti.

Çoğunluğu çocuklardan oluşan yarışmacılar, birbirinden çekişmeli oyunlar çıkarırken, turnuva Pazar günü İnegöl Belediyesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan turnuva, akşam 16.00’a kadar devam etti. 192 başvurudan 140’ının katılım sağladığı turnuvada, yarışmacılar ilk 5’e girip madalya almak için mücadele etti.

Turnuvanın sona ermesinin ardından 16.00’da ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanvekili Ömer Semiz, parti yöneticileri ve bazı meclis üyeleri de katıldı. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Pazar günü erken saatlerde başlatıp etkinliğimiz bu saatlere kadar devam etti. Satranç hususu, geçmişte Belediye Başkan Yardımcılığı yaparken de önüme sıkça gelen bir konuydu. Bununla alakalı olarak niçin turnuva düzenlenmiyor şeklinde talepler geliyordu. Açıkçası okullarda bu etkinlikler sıkça yapıldığı için bu işi okullar üstlenmiş gibi gözüküyordu. Bizde dedik ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir etkinlik yapalım istedik. Böylesi güzel bir organizasyonu İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

140 çocuğun turnuvaya katıldığı hatırlatan Başkan Taban, “Bugün 140 çocuğumuz bu turnuvaya katıldı. Bu yıl bunu ilk kez yaptık. İnşallah devamı da gelecektir önümüzdeki yıllarda. Satranç hakikaten çocuklarımızın gelişiminde önemli. Günlük hayatın gerçeklerinden ortaya çıkan zihinsel bir spor olan satranç, çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araçtır. Hayatta aslında böyledir, bir strateji belirlemek durumundasınız. Satrancın da önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza kendilerine güvenmeyi ve risk alabilmeyi öğrettiğini biliyoruz. Bu etkinlikte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren çocuklara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Editör: Süper Kanal TV