Projeye göre 29 bin 945 metrekare. Zemin kat alanı 4 bin 208 metrekare. Bodrum kat alanı 9 bin 106 metrekare. 1.kat inşaat alanı 2 bin 702 metrekare, 2. kat inşaat alanı 2 bin 443 metrekare, 3. kat inşaat alanı bin 842 metrekare ve 4. kat inşaat alanı 786 metrekare. Bodrum katta 145, açık otoparkta ise 50 araçlık park alanı mevcut olacaktı.

İnegöl Belediyesinin tarihinde yaptığı en büyük ihale olan ve 49 milyon 490 bin TL anahtar teslim bir şekilde proje ihale edilmişti.

Ancak ihaleyi alan firma artan maliyetler nedeniyle işi zamanında tamamlamayarak yarıda bıraktı. Firma aylardır işleri yavaşlatarak alanda çalışma yapmıyordu. 13 ekimde yeri anahtar teslim yapması gereken firma yetkilileri çalışmaları sözlü olarak durdurduklarını ve bu proje yapmayacaklarını belediye yetkilileri illetikleri öğrenildi.

İHALE YAPILACAK!
İhaleyi alan firmanın zamanında gereken şartları yerine getirmediği için bundan sonra belediye ile hukuki yollarla işlerini çözecek. İnegöl belediyesi ihale kanununa göre hareket edecek. Firmanın verdiği 3 milyonluk teminatın ise beledinin bütçesine kalması kesin gözüyle bakılıyor. İnegöl belediyesi yerin yeniden ihale edilmesi için gerekli çalışmalara başladığı öğrenildi. Belediye başkanı Alper Taban ekibine gerek talimatları vererek hazırlıkların yapılmasını istedi. Yeni belediye binasının ikinci ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Öte yandan Belediye Başkanı Alper Taban bir yandan hukuki süreçi takip ederken diğer taraftanda önümüzdeki günlerde konuyla ilgili geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi. 


 

Editör: Süper Kanal TV