12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Sağlık-Sen Bursa Şubesi yönetimi tarafından, İnegöl’de görev yapan sağlık çalışanlarıyla pasta keserek, çeşitli hediyeler dağıtıldı.
SİZİN SAĞLIĞINIZ BİZİM MUTLULUĞUMUZ
Sağlık Sen Bursa ve İnegöl Şube yöneticileri İnegöl Devlet Hastanesinde çalışan hemşirelerle önce pasta kesti. Sonrasında ise, sendika yönetimi tarafından hastane de çalışan hemşirelere kokulu taş ile yapılan gül, kalp ve uğur böceği motifli çiçek dağıtıldı. Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, sağlık hizmetinin sunulmasında, fedakarlık ve özverileri ile bu kutsal vazifenin yükünü omuzlarında taşıyan hemşirelerin günlerini kutladıklarını belirterek, “Yetersiz istihdama rağmen vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması için, ‘sizin sağlığınız bizim mutluluğumuz’ diyerek hastalarımız için umudun adı olan hemşirelerimizin çalışmaları takdire şayandır. Hemşirelerimiz; gerek ekonomik, gerekse iş yoğunluğu ve iş ortamı kaynaklı sebeplerden dolayı tükenmişlik sınırında hizmet vermektedir. Buna rağmen hizmetlerini aksatmayan, kendisi «ya ailesinden biri hasta olsa bile, vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması için fedakarlık yapan hemşirelerimizin sorunları çözülerek iş motivasyonları arttırılmalıdır. Baştan beri talep ettiğimiz, kararlılıkla ekip ettiğimiz yıpranma payının kazanıma dönüşme arifesinde olduğunu bilmek bizleri sevindirmektedir” dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET ÖNLENEMEDİ
Sağlık sisteminin geleceği açısından en büyük tehlikenin yetersiz istihdama bağlı ağır iş yükü olduğunu ifade eden Aydın, “14 yılda 3 kat artan sağlık hizmeti varken, ne yazık ki istihdam aynı oranda artmamıştır. AB ülkeleri ortalamasına baktığımızda 400 bin hemşireye ihtiyacımız var. Ancak hemşire sayımız 130 binlerde. Özetle ülkemizdeki hemşireler Avrupa ülkelerine göre 4 kat fazla iş yapmakta ve 4 kat fazla hizmet üretmek zorunda kalmaktadır. Yaşanan başka bir sorun ise, uzmanlık dallarından mezun olanların istihdam edilmeyip, bu görevlerin hemşire ve ebelere yüklenmesi ve hemşire-ebe açığının bu şekilde büyümesidir. Sağlık çalışanlarının, özellikle hemşirelerimizin en önemli sorunlarından biri de, şiddettir. Şiddetin önlenmesine yönelik şimdiye kadar yapılan çalışmalarda Sağlık-Sen’in vardır. Yapılan çalışmaların şiddeti önlemede yetersiz kaldığı da ortadadır. Yeni ve caydırıcı uygulamalar acilen hayata geçirilmelidir. Bizim önerimiz; tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanın sosyal güvenlik harcamalarının devlet tarafından karşılanmaması ve cebinden ödemesidir. Ayrıca, toplumsal farkındalığın artırılması da şiddeti önleyecek etkenlerden biridir” diye konuştu.
KREŞİN ACİLEN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ
Lisans tamamlamanın sendikanın sağlık çalışanlarına kazandırdığı bir kazanım olduğunu belirten Hüseyin Aydın, “Kreş konusunda da genelge yayınlanmış olmasına rağmen, bazı sorunlar yaşanmaktadır. Hastanemiz yöneticiliğince kreş konusunda çalışma yapıldığı belirtilse de bu düzenlemenin acilen tamamlanmasını bekliyoruz. Süt izni ve emziren annelerin nöbet muafiyeti de sendikamızın elde ettiği kazanmalardır. Süt izninden döner sermaye kesintisi yapılmaması için genel merkezimiz hem Sağlık Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri sürüyor. 15 Temmuz gecesinde verilen destansı mücadelede sağlık çalışanlarının payı büyüktür. Canları pahasına görev alan, sağlık hizmetinin her kademesindeki arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor ve kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV