1906 yılında Memleket Hastanesi olarak hizmet başlayan ve şu anki yeni binasında hizmetini sürdüren İnegöl Devlet Hastanesi 110´ncu yılını kutlayacak. 110. Yıl anısına çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Dr. Hayrettin Göçmen, 110. Yıl anısına düzenleyecekleri etkinlikleri açıkladı.

Hastane sorumlu müdürlerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Dr. Hayrettin Göçmen, hastanenin faaliyetinin 110. Yılında 5-10 Nisan 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.,

İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Dr. Hayrettin Göçmen, “Kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmeleri onların geleneklerine bağlı olmaları ile mümkündür. Gelenek, zaman, sabır ve bilinç ile oluşur. İşte İnegöl Devlet Hastanesi , 110 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş bir hastanedir. Hastanemiz çağı yakalayan, zamanın gelişmelerine ayak uyduran, bilimin evrensel ilkelerine sadık kalarak faaliyetlerini sürdüren; ama aynı zamanda geleneğine de sahip çıkan bir kurum olarak yoluna devam etmektedir. Ayrıca şehrimizde , bölgemizde ve ülkemizde hayata geçen veya geçirilecek olan bir çok projenin öncüsü olmuştur. Kuruluşu 1906 yılına Memleket Hastanesi olarak tasarlanan İnegöl Devlet Hastanesi Bebek Dostu Hastane - Anne Dostu Hastane unvanları, 45 Palyatif Bakım-32 Erişkin Yoğun Bakım yatağı, bölgenin en konforlu Diyaliz Ünitesi ve yine bölgenin doğusuna gece de yaklaşık 1500 hastaya hizmet veren Acil Servisi ile yeni bir hastane ortaya çıkmıştır. Tüm bunları yaparken, İnegöl Devlet Hastanesi gücünü köklerinden alan, geleneklerin bağlı ve bir o kadar da yeniliklere açık bir hastane olarak varlığını geleceğe taşımak arzu ve iradesine sahiptir. Bu sebeple 2016 yılında 110 yaşına giren hastanemizin 110. Kuruluş Yıldönümünü Nisan ayını ilk haftasında (5-10 nisan) planlamış olduğumuz etkinliklerle tüm personelimiz ve halkımızla birlikte kutlamayı düşünüyoruz.” Dedi.

İŞTE ETKİNLİKLER

Göçmen etkinlikleri şöyle sıraladı; “05. nisan salı hastane sunumu ‘İnegöl devlet hastanesi 110 yıllık tarihi´ plaket töreni ‘İnegöl sağlığında iz bırakanlar´. Fotoğraf yarışması ödül töreni ‘sağlıklı yaşam için sevgiyle´ zaman kapsülü 50 yıl sonrasına mektup´, Müze Açılışı ‘Sağlık Müzesi´. 6 Nisan´da Memleketim temalı kermes açılışı, aynı gün kurumsal kimlik ve aidiyet konulu seminer. 7 Nisan´da lokma dağıtımı, Regaip kandili nedeniyle vefat eden personellerimiz için mevlit. 8-9 Nisan´da iki gün ‘Hayretettim Hastanesi 2 bommba´ adlı tiyatro gösterimi. 10 Nisan´da ise etkinliklerimiz onur gecesiyle son bulacak”.
Editör: Süper Kanal TV