Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81 yıl dönümde tüm yurt genelinde olduğunu gibi inegöl'de buruk bir şekilde kutlandı. Atatürk gören 106 yaşındaki tarihi çınar o anları anlattı. Bursa'nın İnegöl İlçesine bağlı Hocaköy mahallesinde oturan 1913 doğumlu Şükriye Bayram Atatürkü gördüğünü belirterek onu şöyle tarif etti. İri biriydi kafasında kadife bir şapka vardı.O zamanlar ben çalışıyordum. İnegöl'e geldi   bende kendisini gördüm. O hayatını kaybettiğinde ben 20 yaşlarında falandım. Duydum  herkese çok ağladı insanlar sokağa döküldüler çok üzüldüler. Bugün o adamın sayesinde  rahat rahat evlerimizde otuyoruz bakın hiç bir yerde bir tüfek patlamıyor. Atatürk  öldüğünde ağladık, onun için mevlid okutturduk. Adam cennete yatsın inşallah okuduk  ağladık.  Yunan işgalinde şahit olan Şükriye nine o anları ise şöyle anlattı. Yunanlılar  Kütahyadan, Eskişehirden geldiler. İnsanları sürdüler ben camdan bakıyordum çok  korkuttum annem hemen beni canın önünden aldı. Bizlere birşey yapmasın diye yunanlılar.  

Çok zulüm ettiler insanlara yunanlılar, sonra Atatürk attı onları buradan sürdü. O  zamanlar çok fakirlik vardı çalışmaktan dünyaya bakamıyorduk. Şükriye Bayram inegöl'de  yunan zülmünden anne ve babasının Eskişehir'e kaçtıklarını belirterek şunları söyledi.  Daha sonra Eskişehir'de harp oluyor. Anne ve babam inegöl'e geliyorlar. Burada yolda  çeteler Annem ve babamın önünü kesiyorlar paralarını alıyorlar sonrada babamı dövüyorlar.  Babam bu olaydan 40 gün sonra hayatını kaybetti.


  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyen Şükriye nine onu çok görmek  istediği belirterek geçenlerde inegöl'e gelecekti bende çok bekledim gelirse onu görecem diye ama işi çıktı gelemedi. Çok işi var hangisi bakacak Allah yardımcısı olsun ona çok  dua ediyorum diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV