1 Mayıs işçi ve emekçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de kutlandı. İnegöl´de sönük geçilen kutlamalarda, Belediye önünden Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen grup, Emniyet ekipleri tarafından korundular.

Eğitim-Sen İnegöl temsilciliği ve CHP yönetimi ile partililerin bulunduğu 50´ye yakın kişiden oluşan grup ellerinde pankartlar ile belediye önünden Atatürk anıtına kadar yürüdüler.

Anıt önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Tüm ulusumuzun işçi ve emekçi bayramı kutlu olsun. 1 Kasım´dan bu güne, ülkemizde bir korku ego manyası yaratılmıştır. Bu gün sabah Gaziantep´te emniyet müdürlüğümüze hain saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı da kınıyoruz. 1 Mayıs´ı alanlarda kutlamamız engellenemeyecek. Halkımızın bu güzel günde Taksim´de yapacağı kutlama başka bir alana taşınsa da işçi kardeşlerimiz Taksim alanına yine anıt önüne gelmişlerdir. 14 yıllık AKP iktidarında bombaların her yerde patlamasının sebebi, Suriyeli mültecilerin kontrolsüz bir şekilde ülkemize alınması, IŞİD  gibi terör örgütlerinin her yerde bombalar patlatması sonucu insanlarımız sokağa çıkmaya korkar olmuştur.” Dedi.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Güven Taş ise, “Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda faşizminin zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modem kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, çocuklara yönelik tacizin korunduğu. ısrarla Ortadoğu´daki savaşı mezhepçi, milliyetçi, etnik politikalarla süreklileştirdiği koşullarda emekçiler ve ezilen halklar 1 Mayıs´a giriyoruz. Bizim ekmeğimiz her geçen gün küçülüp haklarımız, özgürlüklerimiz sınırlanırken bir avuç kapitalistten, asalaktan oluşan mutlu azınlığın serveti büyüyor. Onların hayali gerçekleştikçe biz kaybediyoruz. Kayıt dişiliğin, kuralsız, güvencesiz çalışmanın, Taşeron ve İş Cinayetlerinin merkez üssü haline getirilen bir ülkenin ezici çoğunluğunu oluşturan işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm ezilenler olarak bu iki dünya arasındaki farkı her gün iliklerimize kadar yaşıyoruz. Kamu emekçisiyle, işçisiyle, işsizi, kadım, genci, ezilen, yok sayılan, ötekileştirilen, yoksullaştırılan halkları olarak hepimiz iç içe geçmiş ortak sorunlar yaşıyoruz. Demokrasinin, adaletin, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir ülkede emeğin haklarından söz etmenin mümkün olmadığını her gün yaşayarak öğreniyoruz. Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına, yandaş konfederasyon yönetiminin altına imza attığı satış sözleşmelerine tahammülümüz kalmadı. Ücret ve sosyal haklarda adaletsizliğe yol açan uyduruk statülerle bölünmeye,  angarya çalışma ile emeğimizin çalınmasına, mezarda emekliliğe mahkûm edilmeye tahammülümüz kalmadı. Performans tuzağı ile birbirine rakip-düşman hale getirilmeye,  artan vergi dilimleri ile maaşımızın elimize geçmeden erimesine, bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil savaşa ve güvenlik politikalarına aktarılmasına, soruşturma, sürgün, rotasyon ve mobbing ile itibarsızlaştırılamaya tahammülümüz kalmadı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirerek kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, daha ucuza ve daha güvencesiz çalıştırılmaya iten sözde ‘istihdam´ paketlerine, En insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda “terörist” damgası yemeye, ayrımcılığa, sürgün edilmeye tutuklanmaya, katliamlara tahammülümüz kalmadı. Kamu Emekçileri Olarak Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs´ta da Demokrasi, Eşitlik, Adalet, Barış ve Kardeşlik İçin Emeğin Saflarında Olacağız! 1 Mayıs Uluslar Arası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüzde Sömürüye, Yoksulluğa, f aşizme Karşı Emek, Barış, Eşitlik ve özgürlük İçin Tüm Yurtta Alanlarda Olacağız!” dedi.

Konuşmaların ardından grup üyeleri sessizce dağıldılar.

Editör: Süper Kanal TV