Recep Altepe'nin istifasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı için AK Parti'nin adayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.


Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Alinur Aktaş, bugün AK Parti'nin adayı olarak Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin karşısına çıkacak. Aktaş'ın, Meclis oturumunda gizli oylamayla gerçekleşecek olan seçimle Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı olması bekleniyor.

RESMİ AÇIKLAMA BUGÜN...

Dün Ankara'ya giden, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tek görüştüğü belediye başkanları arasından Alinur Aktaş'ın ismini belirledi. Ancak AK Parti kurmayları resmi açıklama yapmadı.

Resmi açıklama bugün saat 14.00'de AK Parti il binasında, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın da katılacağı grup toplantısının ardından yapılacak.

GİZLİ OYLA SEÇİLECEK...

Yasa gereği Vali İzzettin Küçük tarafından toplantıya çağırılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, belediye başkanı gizli oyla seçilecek. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak.

Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilmiş olacak.

Buna göre; Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 70 AK Parti, 13 CHP, 13 MHP, 3 ağımsız ve 1 de DP'li üye bulunuyor.

AK Parti'nin Başkan Adayı Alinur Aktaş, ilk turda 67 oy alırsa, diğer turlara gerek kalmadan başkan seçilmiş olacak. 

Öte yandan bugün Meclis'te yapılacak olan seçim için MHP Grubu'nun, genel merkezden gelen talimatla AK Parti'ye destek vermesi istendiği öğrenildi.