Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları'na bağlı bir grup Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgedeki şehirlere yaptığı hava operasyonlarını protesto etti. 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde toplanan iki grup eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Saat 00.00 sıralarında caddenin girişinde toplanan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyesi iki grup Rus Başkonsolosluğuna doğru, 'Türkiye uyuma kardeşine sahip çık' şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri Konsolosluk önünde güvenlik tedbirleri aldı. Yürüyüş esnasında iki grup arasında önden gitme sebebiyle kısa süreli tartışma yaşandı. Basın açıklaması öncesi konsolosluk önünde kısa süreli Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okuyan grup adına açıklamayı Ülkü Ocakları İstanbul İl başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptı.

YILDIRIM: "ORADA YAŞAYAN MİLLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"
Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım yapıldığını kaydeden Yıldırım şunları söyledi:
"Rusya'nın savaş uçaklarını oraya göndererek bölgeyi bombalaması, çoluk, çocuk, yaşlı demeden öldürmesi bizler açısından bardağı taşıran son damla olmuştur. Bizler can verdiğimiz bu vatan uğruna oradaki milletimizin yanında olacağız. O bölgenin adı Türk bölgesidir. Türk dağı'dır. Hatay'ın sınırında bulunan bu bölge bir an önce bu devletlerin kontrolünden ele alınması gerekmektedir. Aksi takdirde polisimizi ve askerimizi şehit eden PKK terör örgütü bölgeye yerleşerek Türkiye'yi tehdit etmeye devam edecektir."

MİCAN: "TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE MALIMIZLA , CANIMIZLA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Alperen Ocakları adına açıklamayı ise Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican yaptı. Mican şunları söyledi:
"Fransa'da 120 kişi öldüğü zaman bütün dünya ayaklanıyor, herkes bir oluyor. Ama bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz. Rusya, İran açık bir şekilde Esad'a destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Bunu tüm dünya biliyor ama biz asil Türk milleti olarak bu duruma sessiz kalıyoruz. Eğer bir Müslümanın ayağına diken batıyorsa sen halen yerinde rahat uyuyorsan senin Müslümanlığından şüphe edilir, Türklüğünden şüphe edilir. Bizde Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak ecdadımıza yakışır bir şekilde 250 kişilik öncü birlik hazırladık. İnşallah Türkmen Dağı'na gideceğiz. Türkmen kardeşlerimize malımızla, canımızla sahip çıkacağız. Bunu bütün dünya bilsin."
Açıklamaların ardından iki grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Ülkücüler'den Rusya Büyükelçiliği önünde protesto


Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgedeki şehirlere yaptığı hava operasyonları Ankara'da Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi. Saat 23.00 sıralarında Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu Ayrancı semtindeki Karyağdı Sokak'ta çevik kuvvet ekipleri TOMA araçlarıyla güvenlik tedbirleri alarak büyükelçiliği giriş noktalarını kapattı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un da aralarında bulunduğu 100'e yakın eylemci, 'Türkiye uyuma soydaşına sahip çık', 'Katil Rusya Türkmen Dağı'ndan defol' şeklinde Rusya aleyhine sloganlar atarak büyükelçilik yakınlarında polisin kurduğu barikata kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz, Türkiye çapında eylemler yaparak saldırıya kayıtsız kalmadıklarını ifade ederek, Bayırbucak Türkmenleri'nin yanında olduklarını söyledi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Ülkücü grup, Rusya Konsolosluğu'na yürüdü



Antalya'da Ülkü Ocakları üyesi 100 kişilik grup, Rusya Konsolosluğu’na yürüyerek, Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava harekatını protesto etti. 
Kalekapısı Meydanı’ndaki tarihi saat kulesi önünde gece yarısı toplanan yaklaşık 100 kişilik Antalya Ülkü Ocakları üyesi grup, Rusya'nın Suriye'nin Bayırbucak Türkmen Bölgesi’nde yaptığı hava harekatını protesto etti. Grup, sloganlar eşliğinde Karaalioğlu Parkı içersindeki Rusya Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri konsolosluğun önüne barikat kurarak grubun geçişini engelledi. Kısa süreli gerginliğin ardından grubun konsolosluğa 50 metreye kadar gelmesine izin verildi. Burada Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Taşkın basın açıklaması yaptı. Taşkın, açıklamasında şunları kaydetti: "Bugün burada Bayırbucak Türkmenlerinin maruz kaldığı soykırımı, mezalimi kınamak, bu duruma karşı tepkimizi koymak için toplanmış bulunmaktayız. Ggeçtiğimiz günlerde Suriye ve Rusya birlikleri Bayırbucak Türkmenlerine karşı sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden bir saldırı, bir katliam düzenlemiştir. Soydaşlarımız ne yazık ki dünyanın her yerinde olduğu gibi yine zulme maruz kalmaya başladı. Kerkük'te, Musul'da, Doğu Türkistan'da, Türk'ün olduğu her yerde çile çekilmektedir. Ülkü ocakları olarak bizler Türk'ün çilesine ortak olmaya, derdiyle dertlenmeye, sevinciyle sevinç duymaya, mutlu olmaya baş koymuşuz. Soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, onların dertleriyle dertlendiğimizi, onların tırnağına batan çöpün bizim de canımızı yaktığını haykırmak için toplandık. Katil Rusya'ya sesleniyoruz; soydaşlarımızın kanlarından elini çek. Soydaşlarımızın dökülen her damla kanının hesabını vakti gelince ülkücüler sizden hesap soracak."
Taşkın, bu uyarılarının dikkate alınmaması halinde binlerle milyonlarla sokağa döküleceklerini belirterek, gerekirse şehit olacaklarını söyledi. Emrah Taşkın, "Türkün çilesine ortak olmayan Türk Devleti'nin yöneticilerini de buradan uyarıyoruz. Artık kınamayı bıraksınlar, gereği neyse onu yapsınlar" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup dağıldı.

Bayırbucak Türkmenleri için yürüdüler



Adana'da Ülkü Ocağı üyesi 200 kişi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a bağlı askeri birliklerin Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeye kara harekatı başlatmasını yürüyüş yaparak protesto etti.
Merkez Seyhan İlçesi Sümer Mahallesi Gençlik Meydanı'nda saat 23.00 sıralarında toplanan 200 kişilik ülkücü grup, tekbir getirip Rusya ve Esad aleyhine slogan atarak yürümeye başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Bülent Angın Bulvarı'ndan Turgut Özal Bulvarı'na doğru ilerleyen grup, sık sık 'Katil Esad, işbirlikçi Rusya' sloganı attı. Turgut Özal Bulvarı Uğur Mumcu Caddesi kavşağından geri dönen grup, geldiği güzargahtan yeniden Gençlik Meydanı'na yürüdü. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular, hükümetten Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmesini istedi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Tokat'ta Bayırbucak Türkmenlerine destek



Tokat'ta Ülkü Ocakları Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği hava harekatını protesto etti.
Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, 'Hükümet uyuma Türkmenlere sahip çık', 'Hak hukuk adalet Türkistan'a hürriyet' şeklinde slogan attı. Burada konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yay, Lazkiye kırsalında bulunan Türkmenlerin aşırı baskı altında olduğunu söyleyerek, "Bugün bu katliamı tüm dünyaya, hükümete duyurmak, orada yaşayan soydaşlarımızın çektiği o cefayı haykırmak adına toplandık. Oradaki zulüm durana kadar, Türkiye Cumhuriyeti hükumeti yetkilileri orada bulunan soydaşlarımıza desteğini sağlayana kadar biz de onların Türkiye'deki sesi olmaya devam edeceğiz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için, devletimizin bekası için Müslümanlığın ilelebet devam etmesi için, orada zulüm altında olan soydaşlarımıza yardım edelim, destek olalım. Bizim soydaşlarımız zulüm altında iken biz burada rahat edemiyoruz. Birilerinin de sıcak yatakta yatmalarını istemiyoruz. Türkmen kardeşlerimizle beraber aynı acıyı paylaşıyor aynı acıyı yaşıyoruz. İnşallah bu zulüm biter" dedi.
Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.
Editör: Süper Kanal TV