Türkiye İzlanda maçı ile 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda Milli Takım kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Türkiye İzlanda karşısında galip gelip en üçüncü olma şansını değerlendirmek istiyor, bir puanda Play-Off'a kalmak için yeterli olacak. Peki Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta ekranlara gelecek?

Türkiye'nin en iyi 3'üncü kontenjanından EURO 2016'ya kalabilmesi için  kendi maçını kazanması yetmeyecek.  A Grubu'nda 3'üncülükte yer alması halinde ay-yıldızlıların en iyi 3.  sıralamasında da zirveye çıkabilmek için diğer maçların sonuçları belirleyici olacak. Grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan en iyi  3'üncü sıralamasında, Türkiye'nin İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunuyor. Milli  takımın bu sıralamada zirvede yer alabilmesi için ilk olarak Kazakistan'ın  deplasmanda Letonya'yı yenerek grup sonunculuğundan kurtulması gerekiyor.

Milliler, İzlanda'yı yenmesi ya da rakibiyle berabere kalması  durumunda play-off turuna katılım hakkı kazanacak. Ay-yıldızlılar, rakibine  mağlup olması halinde ise play-off'a kalabilmek için Hollanda'nın evinde Çek  Cumhuriyeti'ne puan kaybetmesini bekleyecek.

Türkiye İzlanda maçı saat 21:45'te başlayacak. Konya Büyükşehir Stadyum'unda oynanacak mücadele Show TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.
 

Muhtemel 11'ler

Türkiye; Volkan Babacan, S. Aziz, Hakan Balta, Şener, Caner, Ozan, Selçuk, Oğuzhan, Volkan Şen, Arda, Hakan Çalhanoğlu

İzlanda; Kristinsson, Arnasson, R.Sigurdsson, Saevarsson, Skulason, Gudmundsson, Bjarnason, Gunnarsson, Finnbogasson, G. Sigurdsson, Sightorsson

YENİLMEZSEK ÜÇÜNCÜYÜZ
Bu gece İzlanda’ya kaybetmezsek, Hollanda Çek Cumhuriyeti’ni yense bile biz üçüncü oluyoruz çünkü puan eşitliğinde ikili averajdaki üstünlükle Portakallar’ı geride bırakıyoruz. EURO-2016 için play-off bile oynayamadığımız tek olasılık İzlanda’ya yenilmemiz ve Hollanda’nın kazanması.
 

GALİBİYET ÇOK DEĞERLİ
Beraberlik bile play-off’u garantilememizi sağlasa da, İzlanda karşısında alınacak bir galibiyet çok değerli. Çünkü bu maçı kazanırsak en iyi üçüncü olma olasılığımız doğuyor. Dün İspanya’ya yenilen Ukrayna 6 takımlı gruplarda sonuncularla oynanan maçların puanlarının taşınmadığı “Üçüncüler Sıralaması”na 13 puanla geldi. Macaristan’ın 15 puanı var. Grubumuzdaki sıralama son gün değişmezse Türkiye kazansa bile bu sıralamaya 12 puan taşıyabilecek. Ama Kazakistan, Letonya’yı yener ve böylece Letonya sonuncu olursa bizim iki galibiyetimiz değil, iki beraberliğimiz devre dışı kalacak. Ve 16 puanla en iyi üçüncü olarak play-off oynamadan finallere gideceğiz.

İzlanda’yı yenersek, finallerin kurasına da 4 yerine, 3. torbadan girebiliriz. Bugünkü 3 puanla UEFA Milli Takımlar sıralamasında İzlanda, Galler, Arnavutluk ve Kuzey İrlanda’yı geçeceğiz. Play-off oynayacak İrlanda, Norveç, Slovenya, İsrail/Kıbrıs RK’nin de (play-off’taki performanslarına bağlı olarak) puan olarak altımızda kalma ihtimalleri var.
 
PLAY-OFF’TA NASIL SERİBAŞI OLURUZ?
Play-off’a girersek, Macaristan en iyi üçüncü olarak doğrudan finallere gidiyor. Play-off’a kalması garanti olan ülkeler şöyle: Ukrayna, İrlanda, Slovenya, İsveç, Danimarka. B Grubu’ndan Bosna, İsrail veya Kıbrıs RK; H Grubu’ndan Hırvatistan veya Norveç gelecek. Bu takımlardan Ukrayna, İsveç ve Danimarka’yı İzlanda’yı yensek de geçemiyoruz. Hırvatistan ve Bosna’yı da öyle... Son maçta üç puan alırsak İrlanda’yı geçiyoruz. Dolayısıyla play-off’ta seribaşı olmamız için B Grubu’nda Bosna üçüncü olmayacak; H Grubu’nda Hırvatistan Norveç’i geçecek; biz de İzlanda’yı yeneceğiz.

İZLANDA'YA ŞANSIMIZ TUTMUYOR

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası  (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'ndaki 10. ve son maçında bu akşamki rakibi İzlanda'ya şansı tutmuyor.

Beraberlik halinde bile, Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti karşısında  alacağı sonucu beklemeksizin Fransa'da gelecek yaz düzenlenecek finallere  katılabilmek için play-off bileti alacak ay-yıldızlı ekip, İzlanda ile 9. kez  karşı karşıya gelecek.

Kötü başladığı elemelerde son maçlardaki performansıyla üçüncülüğe  yerleşen Türkiye, Konya Büyükşehir Torku Arena'da ağırlayacağı rakibiyle daha  önce 8 maç yaptı, sadece birini kazanabildi.

Milliler, 7'si resmi, biri özel olmak üzere yaptıkları 8 maçta 5 kez  sahadan yenilgiyle ayrıldı, bir kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere  sonuçlandı. Beşi İzlanda'da, üçü Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı  16 gole, Türkiye 9 golle yanıt verdi. EURO 2016 Elemeleri'nde Reykjavik'te yapılan maçı ev sahibi ekip 3-0  kazandı.

İlk randevu 1980'de
İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de  karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu  karşılaşmada millilerin tek golünü, bu akşam ki maçta Türk  Milli Takımı'nın başında  sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya  Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi.1991'de yapılan özel maçta İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla galip  geldi. İzlanda ve Türkiye 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde  eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı. İki ülke milli takımları son olarak EURO 2016 Elemeleri'nde 9 Eylül  2014'te Reykjavik'te karşılaştı ve maçı ev sahibi 3-0 kazandı.