Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirilen toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattında inşa çalışmaları yeniden hız kazandı.

İhaleyi alan firma ile başka bir firma arasında yaşanan hukuki itiraz süreçleri nedeniyle yaklaşık 4 ay zaman kaybı yaşanırken, Danıştay’dan gelen karar sonucu ihaleyi alan firma, çalışmalara kaldığı yerden stat verdi.

İstanbul Caddesi’nde orta refüjde rayların döşeneceği alan önemli ölçüde hazırlanırken, karayolu ise her iki yönde de 3’er şerit olarak çalışmaya devam ediyor.


Bursa’ya değer katacak

İstanbul Caddesi üzerinde devam eden raylı sistem çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması amacıyla başta raylı sistemler olmak üzere her alanda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İstanbul Caddesi’nin de Bursa’nın en önemli kent girişi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, tramvay hattı, hat boyunca yapılacak özellikle istasyon ve üst geçitler, çevre düzenlemeleri ile çok yakında caddenin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. İhalenin ardından hukuki süreçle ilgili itirazlar, yargı kararlarının beklenmesi nedeniyle 4 ay zaman kaybedildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Artık son karar Danıştay’dan çıktı. İhaleyi alan Ultra firması imalata devam ediyor.

Yaklaşık 9 kilometrelik hat boyunca yapılacak istasyon ve köprülerle, yol kenarlarındaki çevre düzenlemeleriyle bu proje Bursa’mıza ayrı bir değer katacak. Çalışmalarda trafiğin aksamamasına önem veriyoruz. Trafik gidiş dönüş 3’er şerit olarak akmaya devam edecek. Orta şeritteki çalışma, trafiği engellemeyecek” diye konuştu.


11 istasyon olacak

İstanbul Caddesi’nin ortasından gidecek hatta, 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2´şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak.

Kent Meydanı-Şehirlararası Otobüs Terminali arasındaki yeni tramvay hattının istasyonları ise şu noktalarda yapılacak.

Kent Meydanı önü, Gençosman Türk Telekom altı, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre gerisi, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre ilerisi, Melodi Düğün Salonu önü, Orman Bölge Müdürlüğü önü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önü, Panayır Kavşağı, Kimlik Mağazası önü, AS Merkez önü, Şehirlerarası Otobüs Terminali önü.