Alınan bilgiye göre, merkez Sur ilçesinin Hasarlı ve Savaş mahallesinde üç gündür devam eden çatışmaların şiddeti sabah saatlerinde daha da arttı.

Bölgede bulunan güvenlik güçlerinden uzman çavuş S.B., çatışmalarda ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılan S.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda sabah saatlerinde yaralanarak hastaneye kaldırılan askerin hayatını kaybettiği açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "23 Şubat 2016 Salı günüDiyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.55'te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."