Üzerinde çarşaf bulunan kişi, saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra tabancasını çekti. Büyük panik yaşanırken, soygun girişimcisi, banka çalışanlarını bir odaya kilitledi. Hemen harekte geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.


ÇARŞAF VE PEÇELİ SOYGUNCU 

Saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu tehdit ettiği banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada banka çalışanları ve müşteriler bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi.

Olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polis, 112 Acil ve itfaiye ekiplerini de olay yerine çağırdı. 

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi. 

BİRİNCİ KATTAN ATLAYIP KAÇTI

Silahlı soyguncunun zemin katta bulunduğu sırada birinci katta bulunan bazı banka çalışanları ve müşteriler aşağıya atlayarak kaçtı. Düşmenin etkisiyle ayaklarından yaralanan bir kişi ise kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araçları kendine siper alan polisler içeride bulunan soyguncuyu dikkatle izledi. İçeride bulunan bazı rehineleri de silahlı soyguncu serbest bıraktı. İçeride sadece bir kişiyi rehin alan 25-30 yaşlarındaki erkek soyguncunun Suriyeli olduğu düşünülürken, bağlantı kurulmaya çalışıldı. Polis titizlikle operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

SİLAHLI SOYGUNCU 800 BİN TL VE OTOMOBİL İSTEDİ

Polis, bankada 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu ile görüşmelere başladı. Silahlı soyguncu polislerden 800 bin TL para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önündeki cadde boşaltılırken, bir otomobil getirildi. Soyguncu ile görüşmeler devam ederken, içeride rehin alınan 2 müşteri ile saklanan 2 stajyerin bulunduğu bildirildi.
Editör: Süper Kanal TV