Bu sabah Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına bomba yüklü kamyonetle intihar saldırısi düzenlendi. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. Yaralılardan 75'i polis, biri 7 aylık bir bebek. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.Teröristler tarafından düzenlenen saldırı ilçenin tamamında hissedilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diyarbakır'dan hava ambulanslar da bölgeye gönderildi. Şırnak'ta da askeri hareketlilik yaşanıyor, takviye jandarma ekipleri de yönlendirildi. Habertürk Diyarbakır Büro Şefi Veysi İpek, bölgenin üç yönünde polis kontrol noktası bulunduğunu ve ilçeye giren bütün araçların polis kontrol noktalarında kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca ilçeye tüm giriş çıkışların da kapatıldığı gelen bilgiler arasında. 
İpek'in verdiği bilgiye göre saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Binada AFAD ekipleri de polis ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışmaları da yürütüyor. Patlamanın gerçekleştiği yol üzerinde ilçe emniyet müdürlüğü cezaevi, özel harekat şubesi de bulunuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığından, Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.

Olaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, uçak ambulansın da hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cizre'deki terör saldırısı çok üzücü" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

Editör: Süper Kanal TV